Verzekeringen
3 min leestijd

Wanneer kan je stormschade declareren? Lees het hier

Na een storm kan er flinke stormschade ontstaan. Zo kunnen er bijvoorbeeld bomen omvallen op huizen of auto’s. Maar wanneer mag jij deze stormschade declareren? Lees hier meer over de stormschade.

Het aantal stromen in Nederland is in de afgelopen jaren aardig toegenomen. In het jaar 2020 zijn er zelfs twee grote stromen geweest. Dit kan zorgen voor de nodige schade aan bijvoorbeeld jouw huis of aan jouw auto. Wanneer mag je deze stormschade declareren? Je leest het in dit artikel.

Wanneer mag ik mijn verzekeraar bellen voor stormschade?

Voordat je de verzekeraar kan bellen, is het belangrijk om het tijdstip van schade duidelijk te noteren. Ook moet je de stormschade niet gelijk gaan opruimen. Zo kan de verzekeraar namelijk duidelijk zien wat voor schade de storm heeft aangericht. Ga ook niet zelf proberen de schade te herstellen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de verzekeraar wellicht een deel niet kan vergoeden. Het herstellen van de schade moet altijd via een verzekeraar gebeuren. Bel altijd gelijk de verzekeraar na een heftige storm en zorg ervoor dat je alle papieren hebt klaarliggen. Zo weet je zeker dat jij een vergoeding kan ontvangen voor de schade die is ontstaan door de storm.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Wanneer mag ik mijn stormschade declareren?

In Nederland komt het haast zelden voor dat er een heftige storm is binnen ons land. Toch kan het vaak voorkomen dat het extreem hard waait. Hierdoor kan er ook schade ontstaan. Een storm wordt vaak gemeten vanaf windkracht 9. De verzekeraars rekenen echter een andere windkracht voor schade. Vanaf windkracht 7 mag jij als consument een schade claimen bij een storm of heftige wind. De verzekeraars gebruiken de metingen van KNMI.

De opstalverzekering zorgt ervoor dat jij tijdens schade aan het huis een vergoeding kan krijgen. De schade moet dan wel worden veroorzaakt door storm. Er kan namelijk door de storm een boom zijn omgevallen op jouw huis of het dak is er vanaf gewaaid. Natuurlijk kan het ook nog voorkomen dat er een lekkage is ontstaan. Probeer wel altijd ramen dicht te doen tijdens een storm. De verzekeraar kan namelijk wel de inboedel weigeren te betalen hierdoor en zo voorkom jij onnodige kosten.

Wanneer mag ik de stormschade van mijn auto declareren?

Heeft jouw auto schade opgelopen door de storm? Duik dan goed de polis in van jouw verzekering om te lezen of jij een claim kan indienen. Heb jij een WA-verzekering? Dan denkt de verzekeraar deze schade niet. Dit komt omdat jij slechts verzekerd bent voor schade die jij toebrengt bij andere. Heb jij een WA beperkt casco of WA volledig casco verzekering? Dan weet jij zeker dat deze schade betaald wordt door de verzekeraar. Deze voorwaarden zit namelijk in het contract en hier betaal jij ook maandelijks geld voor. Wel kan het voorkomen dat jij een deel zelf moet betalen door het eigen risico.

Roos helpt jou met het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel