Welke behandeling wordt vergoed door je zorgverzekering?

Roos ging naar de dokter. Ze had een behandeling nodig, maar werd die wel gedekt door haar zorgverzekering? Medische specialisten kunnen vanaf nu in de zorgpolis-checker vooraf vertellen of de borgverzekeraar de behandeling vergoed. Dat is handig.

Door Roos op 2 januari 2016 met een leestijd van 1 minuut

Wat is de zorgpolis-checker?

De zorgpolis-checker heet officieel de Inkijkvoorziening Polis (IVP) en is ontwikkeld door de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) samen met ziekenhuisorganisaties NVZ en NFU.

Deze database kan worden gebruikt door medewerkers van algemene en academische ziekenhuizen. Zo kunnen zorgaanbieders je vooraf zo goed mogelijk inlichten over de te verwachte kosten van de behandeling. In de nabije toekomst zou de zorgpolis-checker ook beschikbaar moeten komen voor huisartsen en andere medische specialisten.

Zorgpolis-checker geeft inzicht in gecontracteerde zorg

Met de toename van natura- en vooral budgetpolissen naar bijna 1 miljoen verzekerden is het hard nodig om te weten welke orgaanbieders wel of niet gecontracteerd zijn. Een patiënt die bij één van die polissen kiest voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder moet een eigen bijdrage betalen.