Energie
1 min leestijd

Budget Energie en NLE fuseren

De Nutsgroep, eigenaar van energieleverancier Budget Energie, koopt de NLE, vroeger bekend als De Nederlandsche Energiemaatschappij, de 4de energieleverancier van Nederland.

Samen naar 1 miljoen klanten

De twee prominente prijsstunters groeien sterk op de Nederlandse markt willen in 2020 een miljoen klanten hebben, dat zijn nu voor de twee gezamenlijke merken 700.000 (600.000 in Nederland en 100.000 in België). ‘Beide bedrijven groeien sterk. NLE heeft contracten met direct sales organisaties, wij hebben een deal met de MediaMarkt. Dat is gisteren begonnen. Met die deal is het tempo waarop we klanten binnen krijgen, meer dan verdubbeld. Als we de aanwas van nieuwe klanten doortrekken in onze spreadsheets, dan komt die miljoen klanten er gewoon aan. Ondanks de klanten die ook weer afvallen.’

Consolidatie en IT-platform

Nutsgroep wil de consolidatie in de Nederlandse energiemarkt leiden. De bedoeling is om dit te doen op basis van het IT-platform.

‘Wij zijn een IT-platform met energiediensten. Van alle energiebedrijven hebben wij de meeste klanten per medewerker. Van onze efficiëntie gaat ook NLE profiteren.’

Overname bedrag NLE door BudgetEnergie

Volgens bronnen heeft BudgetEnergie zo’n 200 miljoen euro betaald voor NLE. De partijen waarderen beide bedrijven op 6 tot 8 maal de ebitda.

NL Energie had lange tijd moeite om langlopende contracten af te sluiten met partijen voor de levering van gas en stroom (de zogeheten sourcing).

Waterland Private Equity en Nutsgroep

In maart 2017 heeft Waterland Private Equity heeft een belang genomen van 50% in de Nuts Groep, een bedrijf dat energie verkoopt. Financiële details zijn toen niet bekendgemaakt.

Volgens het laatste gepubliceerde jaarverslag, dat van 2015, had Nuts Groep een negatief eigen vermogen. Wel was het bedrijf dat jaar winstgevend. Nuts Groep is opgezet in 2010 en besteedt veel geld aan het binnenhalen van klanten.

De omzet is afgelopen jaren hard opgelopen. In 2016 bedroeg de omzet € 308 mln, en voor komend jaar rekent Nuts Groep op een omzet van zo’n € 360 mln.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel