Internet tv & bellen
5 min leestijd

Tarieven NLE Alles-in-1 abonnementen bekend

Spannend. Iedereen kent nog de spraakmakende tv commercials van de Nederlandse Energie Maatschappij. Tegenwoordig heet de Nederlandse Energie Maatschappij NLE en vanaf 17 oktober 2016 zijn zij een nieuwe speler op de markt van internet, tv en bellen als internet provider.

Tarieven abonnementen NLE internet, tv en bellen

Volgens eigen zeggen biedt NLE met hun nieuwe Alles-in-1-pakket met internet, tv en bellen voor maar 29,95 euro per maand, een prijs die de markt kan opschudden.

Wat krijg je dan precies? NLE levert voor 29,95 euro 50 Mb/s downloadsnelheid en 5 Mb/s uploadsnelheid voor het eerste jaar. De andere snelheden die beschikbaar zijn zijn 20/2 Mb/s en 100/10 Mb/s voor dezelfde prijs. Ter vergelijking: Ziggo biedt ongeveer hetzelfde aanbod voor 45,95 euro per maand. Daarvoor wordt niet meer dan 40 Mbit/s internetsnelheid geboden. NLE heeft ook een glasvezelaanbod met 500 Mbps voor 67,50 per maand.

Pakketnaam Kosten per maand (Euro)
20/1 Mb/s DSL 29,95
50/5 Mb/s DSL 29,95
100/10 Mb/s DSL 29,95
50/50 Mb/s Glasvezel 43,50
100/100 Mb/s Glasvezel 51,00
500/500 Mb/s Glasvezel 67,50

Combinatiekorting energie en internet, tv en bellen

Wat heel slim is van de NLE is dat ze klanten belonen die zowel energie als een NLE Alles-in-1 pakket afnemen. Ben je klant van NLE dan ontvang je eenmalig 25 euro korting bij een Alles-in-1-pakket. Roos vindt de korting wel meevallen en vraagt zich af waarom er geen maandelijkse korting is zoals je krijg bij de Compleet abonnementen van KPN en Telfort.

Nieuwe klanten van NLE die naast internet, tv en bellen ook energie nemen en afkomstig waarvan hun huidige energieleverancier Nuon, Essent en Eneco is krijgen voor hun energie nog eens 50 euro korting. Roos vergelijkt dit in de markt maar vindt deze korting nog niet heel hoog. Stap over naar een andere energieleverancier en je krijgt, afhankelijk van je huidige contract, al gauw een paar 100 euro korting.

Eenmalige kosten NLE Alle-in-1

Wil je overstappen naar de NLE, dan betaal je 79 euro installatiekosten. Ben je klant van Ziggo of heb je gekozen voor een glasvezelpakket, dan is de installatie gratis.

NLE internet zowel over koper als glasvezel

NLE maakt gebruik van het koper- en het glasvezelnetwerk van KPN. De aansluiting op jouw adres is afhankelijk van welke lijn bij jou tot de voordeur ligt. Je kan dus niet zelf kiezen welke aansluiting je krijgt, en ook de NLE heeft hier geen invloed op.

Installatie voor nieuwe klanten van de Alles-in-1 van NLE is gratis voor klanten van Ziggo of als je glasvezel afneemt (dat is eigenlijk zo bij heel veel glasvezel internetaanbieders).

Ontzorgen op het gebied van Wifi bereik is een belangrijk punt van de NLE. NLE verzorgt WiFi-dekking door middel van een WiFi-check, een gratis WiFi-versterker en de mogelijkheid om de installatie uit te breiden (tegen vergoeding) met geavanceerde heatmaps, analyses en rapportages van de WiFi-dekking in en om huis.

NLE gebruikt netwerk van KPN

Internet van NLE op zowel koper- als de glasvezelaansluiting wordt aangeboden via het vertrouwde en betrouwbare netwerk van KPN.

NLE televisie

Met interactieve tv kun je jouw favoriete series kijken op groot scherm. NLE biedt uiteindelijk interactieve TV van KPN aan.

Je krijgt bij NLE televisie standaard een basiszenderpakket met maar liefst meer dan 70 tv-zenders met haarscherpe digitale kwaliteit en 100 radiozenders. Indien beschikbaar zijn 30 tv-zenders in HD-kwaliteit. Daarnaast kun je met het basiszenderpakket via programma gemist een selectie van programma’s, die gisteren en vandaag zijn uitgezonden op NPO 1, 2 en 3, terugkijken.

Is dat nog niet genoeg voor je, dan is het basiszenderpakket is uit te breiden met extra zenderpakketten. Je kunt bij ons kiezen uit zenders, zoals Videoland, Film1 en Ziggo Sport Totaal en Fox Sport Eredivisie. Fox Sport Eredivisie kost 7,50 euro per maand.

Daarnaast kun je met TV Plus gemiste programma’s tot wel 10 dagen terugkijken én krijg je nog 35 extra tv-zenders in digitale kwaliteit bóvenop de 70 van het basiszenderpakket.

Bellen met NLE

Het Alles-in-1 pakket van NLE is niet compleet zonder bellen. NLE heeft standaard een basispakket ‘Bellen Standaard’, dat is voordelig bellen naar alle Nederlandse en buitenlandse nummers, zowel vast als mobiel. Dit pakket is uit te breiden met de 3 verschillende pakketten ‘Bellen Onbeperkt Vast’, ‘Bellen Onbeperkt Mobiel’ en ‘Bellen Onbeperkt Buitenland’. En dat kost je maar €5 extra!

Belbundels

Bellen Onbeperkt Vast: Onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Nederland voor een vast bedrag per maand. Zonder starttarief of kosten per minuut.

Bellen Onbeperkt Mobiel: Onbeperkt bellen naar alle mobiele nummers in Nederland voor een vast bedrag per maand. Zonder starttarief of kosten per minuut. Dit kost 10 euro per maand.

Bellen Onbeperkt Buitenland: Onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in 40 landen buiten Nederland voor een vast bedrag per maand. Zonder starttarief of kosten per minuut.

Belbundels kunnen elke maand aan en uit worden gezet. Belangrijk is dat NLE ook nummerbehoud aanbiedt, voicemail en of je wel of niet in het telefoonboek wilt staan.

Overstappen naar NLE

Overstappen van een andere internetaanbieder naar NLE kan zoals naar elke internetprovider zonder problemen of onderbreking.

Nederlandse Energie Maatschappij wordt NLE

NLE breidt steeds meer uit, van Alles-in-1 producten, de slimme thermostaat Anna maar ook het laadstation aan de A13. Deze producten worden onder de naam NLEx op de markt gebracht.

De NLE, voorheen De Nederlandse Energie Maatschappij is de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland en vanaf oktober 2016 ook uitdager op de Nederlandse markt van Alles-in-1 pakketten.

NLEx, de digitale dienstverlening van NLE

NLEx heeft grote ambities. De visie van NLE is dat energiebedrijf van de toekomst geen platte leverancier is, maar een multi-utility technology service provider. Dat is een hele mond vol voor een bedrijf dat als kernwaarde heeft dat het zichzelf niet te serieus neemt. Dienstverlening nemen zij wel serieus, zij geloven dat de dienstverlener van de toekomst een geïntegreerd pakket van producten en diensten biedt dat het leven van klanten gewoonweg fijner maakt. En dat aansluit bij de circulaire economie. Dat is NLEX.

De ‘x’ in NLEX geeft aan dat het gaat om (digitale) dienstverlening van NLE. We spreken de ‘x’ ook niet uit. Sterker nog, wie goed kijkt, ziet ook een ‘lambda’ in de x. Dit heeft een dubbele betekenis voor de data-geeks onder ons. Lambda-rekenmethodieken worden gebruikt in de voorspellingsmodellen van NLEX.

Meer weten over NLE Alles-in-1 of direct overstappen van je huidige internetprovider? Ga dan direct naar de NLE website.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel