Internet tv & bellen
5 min leestijd

Alles in 1 vergelijken

Alles in 1 pakketten zijn populair. Zeker nu thuiswerken de nieuwe norm is. Lees verder om alles te weten te komen over alles in 1 vergelijken.

Alles in 1 pakketten steeds populairder

De laatste jaren zijn in Nederland de alles in 1 pakketten enorm in populariteit gestegen. Zeker sinds thuiswerken de nieuwe norm (aan het worden) is. Veel mensen zien er de voordelen van in om meerdere diensten bij één aanbieder onder te brengen. Vaak hebben mensen een combinatie van televisie en internet of televisie, internet en telefonie (alles in 1). Om erachter te komen wat het beste pakket voor jou is, vertellen we je in dit artikel alles over alles in 1 vergelijken!

Alles in 1 pakketten vergelijken

Met een alles in 1 pakket breng je dus je internet, televisie en/of telefonie onder bij één aanbieder. Maar er zijn veel aanbieders op de markt. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al die pakketten? Nou, nogal wat. Denk bijvoorbeeld aan: de internetsnelheid, het aantal digitale (HD) televisiezenders en interactieve televisie (waarbij je programma’s kunt terugkijken, opnemen of pauzeren). Daarnaast zijn er alles in 1 pakketten waar je meerdere televisies op aan kunt sluiten of waarmee je zelfs ook met je tablet of smartphone televisie kunt kijken.

De échte alles in 1: Quad play

Eigenlijk kun je de internet+tv+bellen pakketten niet eens meer alles-in-één noemen. Want de echte alles in één is de quad play. Dat is namelijk tv, internet, tv én mobiele telefoon in één scherpe deal.

Combinatiepakketten vergelijken

Naast alles in een zijn er verschillende combinatiepakketten mogelijk. Heb je bijvoorbeeld geen vaste telefoon en je bent ook niet van plan deze aan te schaffen? Dan is internet en tv een combinatiepakket dat voor jou interessant kan zijn. Je kunt de volgende combinaties maken:

    • Internet en tv
    • Vaste telefonie en internet
    • Tv en en vaste telefonie

Internet+TV of Internet+Telefonie vergelijken

Wat voor jou de beste deal is, hangt af van je persoonlijke wensen. In een meerpersoonshuishouden kan het interessant zijn om op meerdere televisies digitaal te kunnen kijken zodat ieder zijn favoriete programma’s in haarscherp beeld kan kijken. Kijk je eigenlijk altijd “tv” op je computer? Dan heb je meer iets aan een combinatiepakket van alleen telefonie met internet.

Opties bij alles in 1 pakketten

Roos legt voor internet, tv en bellen uit wat je opties zijn bij het afsluiten van een abonnement.

Internet

Als je een nieuw internet-abonnement gaat afsluiten, dan heb je een hoop keuzes te maken, zoals welke internetprovider, internetsnelheid en internetverbinding je kiest. Ook bij een combinatiepakket, is het slim om eerst na te denken wat je precies wilt. Een belangrijke keuze is bijvoorbeeld de soort internetverbinding die je wilt; DSL, kabel of glasvezel. Meer
informatie over het vergelijken van internet, vind je in het artikel Internet vergelijken.

Digitale tv

De meeste Nederlanders kijken tegenwoordig digitale televisie. Dit komt omdat de beeldkwaliteit vele malen beter is, je extra zenderpakketten kunt toevoegen en films kunt huren of tv-programma’s terugkijken. Om digitale tv te kunnen ontvangen, heb je wel extra apparatuur nodig: een digitale decoder. Die ontvang je wanneer je het abonnement afsluit.

Televisie opnemen

Er zijn ook decoders die een harde schijf hebben ingebouwd, zogenaamde Personal Video Recorders (PVR’s). Het is de digitale variant van de oude dvd-recorder. Met een dvd-recorder is het alleen mogelijk om analoge televisie op te nemen. Met een PVR is het mogelijk om programma’s op te nemen en kun je ook live tv pauzeren of live tv terugspoelen. Het is niet mogelijk een programma op te nemen met zo’n decoder op een dvd.

HD TV

Met digitale televisie is het daarnaast mogelijk om zenders in High Definition (HD) te ontvangen. Dat kan niet analoog. Met HD wordt het beeld veel scherper en zie je ineens veel meer details. Er zit verschil in het aantal en welke HD-zenders de verschillende aanbieders aanbieden in hun pakketten. Hou dit dus in gedachten als je alles-in-1 pakketten gaat vergelijken. Als je dan toch voor TV gaat, waarom zou je dan niet wilen kunnen genieten van optimale beeldkwaliteit?

Interactieve tv

Daarnaast kun je met digitale tv interactieve tv ontvangen. Interactieve tv is een dienst die televisieproviders aanbieden, soms tegen extra abonnementskosten. Je kunt met interactieve tv films huren en bekijken, tv pauzeren en terugspoelen, en ‘uitzending gemist’ kijken op je tv. Je kunt interactieve tv niet zomaar ontvangen via je televisie, ook hiervoor heb je een losse decoder of PVR nodig. Lees meer over interactieve tv.

Vaste telefonie

Ook voor vaste telefonie heb je opties. Je kunt grofweg kiezen uit twee soorten telefonie-abonnementen. Met het standaardabonnement bel (en betaal) je per gesprek en met de onbeperkte variant van een telefonie-abonnement kun je voor een vaste bedrag per maand onbeperkt bellen naar vaste en meestal ook mobiele nummers.

Wat is goedkoper? Alles in 1 vergelijken met losse abonnementen

Bij een alles in een pakket ontvang je dus internet, tv en bellen van één provider. Dat is handig, want dan heb je maar één nota en één aanspreekpunt. Ook kun je vaak een voordeligere deal scoren, dan wanneer je internet, tv en bellen apart afsluit.

Steeds meer consumenten hebben een combinatie-abonnement van internet, telefonie en digitale televisie (alles-in-1-pakket of triple play). Kijk daarom vooral even of zo’n pakket ook voor jou voordelig kan zijn!

Naast het leveren van een internetverbinding, telefoonverbinding of tv-signaal zijn er meerdere opties die kunnen worden toegevoegd aan een abonnement, zoals een speciaal modem, meerdere computers aansluiten op het internet, spamfilter en een anti-viruspakket. Al deze opties hebben we op een rijtje gezet in het artikel over Internet.

Liever dat Roos voor jou Alles-in-1 vergelijkt?

Als je op basis van dit artikel nog niet precies weet waar je het beste voor kunt kiezen, kan Roos je ook helpen. Klik op Start met besparen, doorloop de stappen en Roos helpt je vandaag nog een Alles in 1 abonnement te vinden en over te stappen! Je ontvangt gelijk een aantrekkelijk aanbod dat aan je voorkeuren voldoet. Zo blijft het vergelijken je bespaard!

Start met besparenHou meer geld over voor leuke dingen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel