Energie
3 min leestijd

Chat met Roos over een nieuw energiecontract

Roos wil graag wat nieuws vertellen. Als eerste in Nederland kan Roos je helpen met advies over het beste energiecontract voor jouw situatie via Facebook Messenger. Energie vergelijken en direct afsluiten via de chatbot van Roos, makkelijk.

Roos stelt je via de chatbot een aantal vragen om inzicht te krijgen over je huidige contractsituatie.Als gebruiker van Roos hoef je geen account aan te maken. Roos geeft je via Facebook Messenger de drie beste overstap aanbiedingen en het verleng aanbod bij je huidige energieleverancier. En zit je al goed, dan vertelt Roos dat ook. Wil een gebruiker direct overstappen of verlengen dan kan dat direct in de chatbot.

Wil je de chatbot proberen? Ga dan op je computer of mobiel naar m.me/roosnl zodat je snel kunt beginnen.

Eerste chatbot in Nederland voor vergelijken energie

Gerard Laanstra, CTO van Roos licht trots toe: “We zijn hiermee de eerste digitale assistent voor energie in Nederland. De chatbot werkt sneller dan een website of mobiele app en veel makkelijker dan een online formulier. Het is een eerste voorbeeld hoe de technologie van Roos dadelijk op verschillende platformen beschikbaar zal zijn. Ons doel is om continue de intelligentie en data integraties achter onze virtuele assistent te verbeteren, zodat de digitale assistent je kan helpen zoals een adviseur dat zou doen in de offline wereld”.

Overstappen energie in Nederland

Wist je dat in 2016 1,25 miljoen huishoudens zijn overgestapt van energieleverancier. Van alle redenen blijft prijs de belangrijkste drijfveer voor consumenten om over te stappen. In de afgelopen 2016 is het aantal huishoudens dat is overstapt gegroeid naar 16,4% in 2016, van 15,1% in 2015. Consumenten die een keer zijn overgestapt, stappen daarna vaker over. Inmiddels is 64% twee keer of vaker overstapt. Maar liefst 91% van de consumenten is tevreden tot zeer tevreden over de afwikkeling van hun overstap. De prijsbesparing is het grootst bij eenjarige contracten en kan oplopen tot € 330. Dit wordt verklaard door het grote aanbod van energieproducten op de Nederlandse markt.

Snelle uitbreiding van advies via Facebook Messenger

Vind jij de Roos chatbot net zo handig als wij, binnenkort breiden we het aantal producten wat je direct kan vergelijken en afsluiten uit met verzekeringen, mobiel, internet/tv/bellen en andere type contracten. De ervaring binnen Roos helpt jou als gebruiker bij het kiezen van het beste aanbod voor hun situatie en voorkeuren. We zien jou als persoon die ‘altijd online’ en in beweging is. Het voordeel van Facebook Messenger is dat het persoonlijk en asynchroon is. Gebruikers kunnen een bericht sturen terwijl ze aan het werk zijn of een film bekijken. Gerard Laanstra over de ontwikkelingen: “Wij zijn trots dat Roos de eerste energievergelijker in Nederland is die gebruik maakt van Facebook Messenger en advies geeft over het beste energiecontract door het grootste wereldwijde sociale netwerk. En we gaan dit dan ook spoedig verder uitbreiden voor andere diensten zoals verzekeringen.”

Roos, de digitale assistent voor je contracten

Roos is de persoonlijke assistent die overzicht houdt over contracten voor consumenten. Contracten zoals energie, verzekeringen, telecom en al die andere vaste lasten contracten die ieder huishouden heeft. Roos laat gebruikers op tijd weten als het contract gaat verlopen en wanneer het tijd is om in actie te komen. Met de Facebook Messenger chatbot geeft Roos gebruikers direct advies voor hun situatie en voorkeuren.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel