Energie
3 min leestijd

Persbericht: chat met Roos over een nieuw energiecontract

Slimme assistent Roos start als eerste in Nederland met een chatbot voor energieadvies via Facebook Messenger. De chatbot van Roos maakt het gebruikers mogelijk om op een makkelijke en toegankelijke manier hun contracten te beheren, stroom en gas te vergelijken en direct af te sluiten vanuit de chatomgeving.

Start van eerste digitale assistent voor energie in Nederland

Door antwoord te geven op een aantal vragen kunnen gebruikers van de Roos chatbot advies krijgen over de huidige contractsituatie. Gebruikers hoeven geen account aan te maken. De Roos chatbot geeft gebruikers de drie beste overstap aanbiedingen en het verleng aanbod bij je huidige energieleverancier. En zit je al goed, dan vertelt Roos dat ook. Wil een gebruiker direct overstappen of verlengen dan kan dat direct vanuit de Roos chatbot.

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contract afloopt.


Ik wil minder betalen

Eerste chatbot

Gerard Laanstra, CTO van Roos licht toe: “We zijn hiermee de eerste digitale assistent voor energie in Nederland. De chatbot werkt sneller dan een website of mobiele app en veel makkelijker dan een online formulier. Het is een eerste voorbeeld hoe de technologie van Roos dadelijk op verschillende platformen beschikbaar zal zijn. Ons doel is om continue de intelligentie en data integraties achter onze virtuele assistent te verbeteren, zodat de digitale assistent je kan helpen zoals een adviseur dat zou doen in de offline wereld”.

Overstappen energie in Nederland

In 2016 zijn 1,25 miljoen huishoudens overgestapt van energieleverancier. Prijs blijft de belangrijkste reden om over te stappen. Dit is wederom een groei van 15,1% van alle huishoudens in 2015 naar 16,4% in 2016. Consumenten die een keer zijn overgestapt, stappen daarna vaker over. Inmiddels is 64% twee keer of vaker overstapt. Maar liefst 91% van de consumenten is tevreden tot zeer tevreden over de afwikkeling van hun overstap. De prijsbesparing is het grootst bij eenjarige contracten en kan oplopen tot € 330. Dit wordt verklaard door het grote aanbod van energieproducten op de Nederlandse markt. Roos vergelijkt op zijn minst 30 energieleveranciers, van zowel de grootste energieleveranciers als de kleine lokale aanbieders.

Snelle uitbreiding van advies via Messenger

Naast energieadvies en direct afsluiten via Roos op Facebook Messenger wordt het aanbod binnenkort uitgebreid met verzekeringen, mobiel, internet/tv/bellen en andere type contracten. Het intelligente systeem van Roos helpt consumenten bij het kiezen van het beste aanbod voor hun situatie en voorkeuren. De doelgroep waar Roos zich hiermee op richt is de consument die ‘altijd online’ en in beweging is. Het voordeel van Facebook Messenger is dat het persoonlijk en asynchroon is. Gebruikers kunnen een bericht sturen terwijl ze aan het werk zijn of een film bekijken. Gerard Laanstra over de ontwikkelingen: “Wij zijn trots dat Roos de eerste energievergelijker in Nederland is die gebruik maakt van Facebook Messenger en advies geeft over het beste energiecontract door het grootste wereldwijde sociale netwerk. En we gaan dit dan ook spoedig verder uitbreiden voor andere diensten zoals verzekeringen.”

Over Roos, de digitale assistent voor je contracten

Roos is de persoonlijke assistent die overzicht houdt over contracten voor consumenten. Contracten zoals energie, verzekeringen, telecom en al die andere vaste lasten contracten die ieder huishouden heeft. Roos laat gebruikers op tijd weten als het contract gaat verlopen en wanneer het tijd is om in actie te komen. Met de Facebook Messenger chatbot geeft Roos gebruikers direct advies voor hun situatie en voorkeuren. Meer informatie over Roos op www.halloroos.nl.

Einde persbericht

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Meer weten over Roos? Neem contact op met Gerard Laanstra (CTO) op 06 4146 1211 of [email protected]. Roos is gevestigd op de Herengracht 504, 1017 CB Amsterdam.

https://halloroos.nl

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel