Energieleveranciers
1 min leestijd

Nuon komt met Powerpeers, een directe concurrent van Vandebron

Roos is groot fan van Vandebron. Nu viel haar iets op. Nuon, onderdeel van het grote Zweedse Vattenfall, zet met haar nieuwe dochterbedrijf Powerpeers en directe concurrent van Vandebron in de markt.

Met Powerpeers bouwt Vattenfall aan een platform waarop kleinverbruikers zelf kiezen bij welke lokale duurzame energiebron zij elektriciteit en gas inkopen.

Met Powerpeers je eigen energiebron kiezen

In de vergunning die is toegekend door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) staat de volgende omschrijving, Powerpeers biedt een product aan waarbij klanten hun eigen energiebronnen kunnen kiezen. Zoals Roos het snapt lijkt het concept hiermee sterk op dat van Vandebron dat ook samenwerkt met eigenaren van kleinere windparken en biogasprojecten en deze direct in contact brengt met eindgebruikers.

logo-powerpeers

Naast deze bronnen zijn er ook ‘sociale bronnen’. Dat zijn volgens de vergunning klanten van Powerpeers die zelf elektriciteit opwekken en terugleveren aan het net. Dit lijkt op het Zonnecollectief van Vandebron, waarmee huishoudens overschotten aan zelfopgewekte energie tegen gunstige tarieven op de markt brengen.

Hoe werkt Powerpeers

Stel, op het dak van je huis liggen zonnepanelen. Je wekt overdag energie op die je niet zelf gebruikt maar wil delen met anderen. Of je wilt graag gebruik maken van energie van zelf opgewekte stroom. Powerpeers is een marktplaats voor het delen van energie. Je kies de bron waarvan je de energie graag wilt gaan ontvangen. Heb je opgewekte stroom van je eigen zonnepanelen dan kan dat hier delen met anderen. Zo werkt Powerpeers dus.

Powerpeers heeft eigen vergunning

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een vergunning toegekend aan het nieuwe energiebedrijf. Powerpeers is gelanceerd in juni 2016 en sluit sindsdien zijn eerste klanten aan.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel