Energie
1 min leestijd

Vandebron gekocht door Essent

Groene energieleverancier VandeBron is overgenomen door Essent. De energieleverancier stond te koop. Vandebron biedt energie uit Nederlandse duurzame bronnen als wind-, bio- of zonne-energie. VandeBron heeft al 200.000 huishoudens bij zich aangesloten.

Duurzaam Vandebron overgenomen door Essent

Vandebron koppelt huishoudens en bedrijven aan lokale producenten – veelal boeren met windturbines – en wil zich zo onderscheiden van andere energiemaatschappijen. Het bedrijf fungeert zo als energiemarktplaats.

Vandebron werd in 2014 opgericht, maar is tot nu toe altijd verlieslatend geweest. Het bedrijf staat op het punt om nu winstgevend te worden.

Het van oorsprong Nederlandse Essent is nu onderdeel van Innogy, een Duits energiebedrijf dat zich ook richt op groene stroom. Innogy kwam in September 2019 in handen van E.ON, een ander Duits energiebedrijf. Essent heeft in Nederland 2.5 miljoen klanten.

Voor Essent is Vandebron interessant vanwege de duurzame strategie die het gevolgd heeft. Essent is daarnaast ook eigenaar van Budgetmerk Energiedirect. De servicebedrijven van Essent helpt per jaar 11.000 huishoudens te verduurzamen met zonnepanelen. Elk jaar helpen ze ook nog eens meer dan 10.000 huishoudens energie te besparen met onze isolatieoplossingen. Zo werkt Essent aan reële verduurzaming.

Vandebron heeft 300 werknemers in dienst en blijft zelfstandig in Amsterdam, maar zal uiteraard uitgebreid gaan samenwerken met Essent.

Vandebron is het duurzame alternatief

Vandebron was de afgelopen jaren al een sterk alternatief voor bestaande energieleveranciers. De overname betekent dat Vandebron nu van binnen uit Essent zijn missie gaat najagen om duurzame energie voor Iedereen te leveren. Vandebron kan met Essent samen de impact maken om de energietransitie te versnellen.

Overstappen naar Vandebron?

Wil jij naar Vandebron overstappen? Dat kan. Roos regelt je overstap.

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel