Vandebron gekocht door Essent

Groene energieleverancier VandeBron is overgenomen door Essent. De energieleverancier stond te koop. Vandebron biedt energie uit Nederlandse duurzame bronnen als wind-, bio- of zonne-energie. VandeBron heeft al 200.000 huishoudens bij zich aangesloten.

Door Roos op 19 november 2019 met een leestijd van 1 minuut

Duurzaam Vandebron en Essent

Vandebron koppelt huishoudens en bedrijven aan lokale producenten – veelal boeren met windturbines – en wil zich zo onderscheiden van andere energiemaatschappijen. Het bedrijf fungeert zo als energiemarktplaats.

Vandebron werd in 2014 opgericht, maar is tot nu toe altijd verlieslatend geweest. Het bedrijf staat op het punt om nu winstgevend te worden.

Vijf jaar geleden werd Vandebron opgericht. Het bedrijf is altijd verlieslatend geweest, maar staat op het punt winstgevend te worden

Het van oorsprong Nederlandse Essent is nu onderdeel van Innogy, een Duits energiebedrijf dat zich ook richt op groene stroom. Innogy kwam in September dit jaar in handen van E.ON, een ander Duits energiebedrijf. Essent heeft in Nederland 2.5 miljoen klanten.

Voor Essent is Vandebron interessant vanwege de duurzame strategie die het gevolgd heeft. Essent is daarnaast ook eigenaar van Budgetmerk Energiedirect. De servicebedrijven van Essent helpt per jaar 11.000 huishoudens te verduurzamen met zonnepanelen. Elk jaar helpen ze ook nog eens meer dan 10.000 huishoudens energie te besparen met onze isolatieoplossingen. Zo werkt Essent aan reële verduurzaming.

Vandebron heeft 300 werknemers in dienst en blijft zelfstandig in Amsterdam, maar zal uiteraard uitgebreid gaan samenwerken met Essent.

Vandebron Duurzaam alternatief

Vandebron was de afgelopen jaren al een sterk alternatief voor bestaande energieleveranciers. De overname betekent dat Vandebron nu van binnen uit Essent zijn missie gaat najagen om duurzame energie voor Iedereen te leveren. Vandebron kan met Essent samen de impact maken om de energietransitie te versnellen.