Enduris nieuwe naam Delta’s netwerkbedrijf

De zeeuwse energieleverancier Delta heeft de naam van haar netwerkbedrijf veranderd in Enduris. Hiermee voldoet het bedrijf aan de eis van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) die aangaf dat de naam van een netbeheerder niet mag lijken op dit van het productieleveringsbedrijf.

Door Roos op 19 januari 2016 met een leestijd van 1 minuut

De oude naam van het netwerkbedrijf was Delta Netwerkbedrijf. Naast de nieuwe naam Enduris krijgt de netbeheerder ook een nieuw logo.

Afsplitsing Enduris van Delta

Het gaat op dit moment nog om slechts een uiterlijke verandering, Enduris blijft voorlopig onderdeel van de Deltaholding.

De ACM heeft bepaald dat Enduris op termijn afgesplitst moet worden van het moederbedrijf. Delta heeft hiervoor de tijd tot eind juni 2017. Verwacht wordt dat als gevolg daarvan minstens 800 banen verloren gaan in Zeeland.

Netwerkbedrijf Essent, Nuon en Eneco al afgesplitst

In 2011 moesten alle Europese energiebedrijven zijn opgesplitst in een netwerkbedrijf en een distributiebedrijf. Zo werd Essent omgedoopt in Enexis, Nuon in Liander en Eneco gaf de naam Stedin aan zijn netwerkbedrijf.

Veranderingen voor klanten Delta

Storingen aan het netwerk, zoals gas- en elektriciteitsleidingen, blijven verholpen worden door werknemers van de Delta Netwerkgroep. Dit onderdeel van Delta blijft deel uitmaken van het commerciƫle moederbedrijf van Delta.

Netwerk beheerders in uw gebied

Enduris is een van de negen netbeheerders van Nederland die ieder in hun eigen regio opereren. Enduris is actief in Zeeland, Endinet is actief in een deel van Noord-Brabant.