Gesprekjes
1 min leestijd

“Vaste lasten zijn zulke onzichtbare kosten, ik vergeet ze”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Maria (28) uit Amsterdam over vaste lasten.

“Of ik bespaartips heb? Nee, eigenlijk niet echt. Ik let wel op mijn dagelijkse uitgaven, maar besparen op de vaste lasten laat ik liever aan mijn vriend over. Vaste lasten zijn zulke onzichtbare kosten, ik vergeet wel eens om die flink onder handen te nemen. Mijn vriend daarentegen wordt er enorm blij van als hij na lang uitzoekwerk een goede deal te pakken heeft. Ik moet eigenlijk mijn man zeggen, we zijn onlangs getrouwd.”

Wow, gefeliciteerd. Hoe was je bruiloft?

“Fantastisch, we zijn in een klein kerkje bij Zutphen getrouwd. Echt een boerenbruiloft, inclusief auto’s die in de modder vastzaten. Het was wel hét grote financiële project van afgelopen jaar. Dat was ook wel een moment om samen door onze uitgaven te gaan en te bekijken waar we op konden besparen. In een Exceldocumentje hebben we toen alle uitgaven opgeschreven en we hebben nagegaan hoeveel we aan goede doelen, sportverenigingen, verzekeringen enzovoort uitgeven. Die ongebruikte scooter van mijn man die al drie jaar in de tuin staat, moet maar eens de deur uit. Daar betaal je immers ook verzekeringen voor.”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel