Persbericht
1 min leestijd

Persbericht: Consumenten geven 6 min aan hun grip op geldzaken

Amsterdam, 8 januari 2020. Welke voornemens heb jij gemaakt voor het nieuwe jaar? Het verbeteren van de financiële gezondheid van je huishouden staat op veel lijstjes. Uit onderzoek van Roos, de slimme assistent voor je persoonlijke financiën, blijkt dat consumenten een krappe voldoende geven voor hun grip op geldzaken.

Consumenten geven zichzelf een 6 min als rapportcijfer voor hun grip op geldzaken. Een krappe voldoende dus met genoeg ruimte voor verbetering. Grip op geldzaken is relevant, aangezien 55% van het modaal netto inkomen maandelijks op gaat aan vaste lasten, volgens het Nibud. Dit percentage is de afgelopen 10 jaar gestaag gestegen met 5%. Hoe meer geld consumenten kwijt zijn aan hun vaste lasten, hoe minder geld er overblijft voor voeding en noodzakelijke uitgaven.

Meer financiële grip

Uit onderzoek van Roos onder 150 consumenten geven 68% van de respondenten aan meer grip te willen op hun alledaagse uitgaven zoals boodschappen, gevolgd door verzekeringen (52%) en overzicht in de  veelheid van abonnementen en contracten (45%).

Consumenten worstelen met maandelijkse terugkerende afschrijvingen

47% van de consumenten wil eerst en vooral voorkomen dat ze teveel aan abonnementen betalen. 35% geeft aan te weinig inzicht te hebben in hun lopende contracten. 11% weet bovendien niet wanneer ze vernieuwen.

Uiteindelijk geeft 30% van de consumenten aan te worstelen met een lege bankrekening aan het einde van de maand.

Voor de lange termijn heeft 72% van de consumenten hebben behoefte aan meer grip zodat zij meer leuke dingen kunnen doen. 24% heeft eerst en vooral behoefte aan inzicht.

Over Roos, slimme assistent voor je persoonlijke financiën

Wij zijn Roos. Je slimme assistent voor je persoonlijke financiën. Wij geven inzicht in je maandelijkse terugkerende uitgaven. Vergelijk jezelf met anderen die lijken op jou om te kijken waar jij nog kan besparen. Roos helpt je met een uitgebreide marktplaats aan besparingsmogelijkheden. Heb je een keuze gemaakt, dan regelt Roos het voor je. Zonder omkijken tijd en geld besparen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel