Slimme tips
3 min leestijd

Geld besparen op vaste lasten? Zo doe je dat!

Ben jij op zoek naar tips hoe je kan besparen op vaste lasten? In dit artikel vertellen wij jou hier alles over. Lees verder om te weten hoe je makkelijk geld kunt besparen op vaste lasten.

Iedereen heeft ermee te maken, de vaste lasten. Je betaalt maandelijks voor je huis of voor een telefoon. Het kan voorkomen dat de vaste lasten kunnen oplopen als je niet weet wat de lasten allemaal zijn of er niet effectief mee omgaat. Ben jij benieuwd hoe je kan besparen op de vaste lasten en daardoor meer overhoudt? Lees het artikel verder.

Verlaag je vaste lasten door van vervoer te wisselen

In Nederland reizen dagelijks miljoenen mensen naar hun werk. Vaak wordt ervoor gekozen om de auto te gebruiken als vervoersmiddel. De kosten tijdens een rit kunnen vaak hoog oplopen, zeker als je geen kilometervergoeding hebt. Daarnaast moet je auto goed onderhouden worden omdat je veel op de weg bent. Een goed alternatief is om voortaan met het openbaar vervoer te gaan reizen. Vraag bij jouw werkgever of zij een abonnement kunnen aanbieden in plaats van een kilometervergoeding of kijk anders zelf naar een goedkoper abonnement. Een andere mogelijkheid is om van auto te wisselen. Een klein model auto komt vaak ook met lager hogere kosten waardoor jij kan besparen op je vaste lasten. Rij je liever wel in een grote auto? Onderhoudt jouw auto dan goed. Hoe beter de auto wordt onderhouden, hoe langer hij meegaat en je dure reparaties kan voorkomen.

Meer geld overhouden door te wisselen van verzekeringen

Het afsluiten van een verzekering is een verstandige keuze om grote kosten te mijden. Daarvoor kiezen veel mensen er ook voor om een verzekering af te sluiten op verschillende kostenposten. Om verzekeringskosten te besparen kan je elk jaar overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Aan het einde van het jaar berekenen verzekeringsmaatschappijen hun nieuwe premies. Jij kan, als consument, tijdens een overstap tientallen euro’s besparen. Tijdens de overstap kan je gelijk kijken welke verzekeringen je niet nodig hebt en dan ook kan opzeggen. Een andere mogelijkheid om te besparen op de vaste lasten is door jouw zorgverzekering goed in te richten. Aan de zorgverzekering ontkom je niet maar wel kunnen er euro’s bespaard worden op een moment dat je weinig tot geen gebruik maakt van de verzekering. Ook kan je kijken om verschillende verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten waardoor er een kans is tot stapelkorting.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Drastisch geld besparen door effectief boodschappen te doen

De hele dag door eten je verschillende maaltijden. Hiervoor moeten de nodige boodschappen worden gedaan. Om effectief boodschappen je te doen kan je vooraf altijd kijken naar welke aanbiedingen er zijn. Zo kan het boodschappen doen qua tijd misschien iets langer duren maar qua kosten kan er een hoop bespaard worden. Op een moment dat je veel uit eten gaat is het een optie om vaker zelf te gaan koken of alleen nog goedkoop uit eten te gaan. Als je ervoor kiest om zelf te gaan koken, is het ook een mogelijkheid om gelijk voor meerdere dagen te koken. Zo bespaar je kosten en hoef je ook niet onnodig voedsel te verspillen.

Bespaar op jouw telefoonkosten en verlaag je vaste lasten

Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon. Als jij veel moet bellen voor werk is de goedkoopste optie een sim-only. Er zijn verschillende providers die vrij goedkoop een sim-only abonnement aanbieden met een goede deal. Ook is het een optie om bij jouw werkgever te vragen of er misschien ruimte is voor een werktelefoon. Op deze manier blijven jouw telefoonkosten lager. Een andere goede optie om geld te besparen is om te kijken naar een tweedehands toestel. Via marktplaats of binnen jouw kring zijn er vaak mensen die voor een schappelijke prijs een mooi toestel aanbieden. Vaak zijn deze toestellen nog in goede conditie waardoor je er nog jaren mee vooruit kan.

Roos helpt jou met het besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel