Gesprekjes
2 min leestijd

“Groene stroom vertrouw ik niet”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Rene (27) uit Amsterdam over groene stroom.

“Groene stroom vertrouw ik niet in Nederland. Naar mijn weten, moet er nog steeds heel wat energie eerst in een windmolen gepompt worden om ze überhaupt te laten draaien. En dat weegt haast niet op voor wat je ervoor terug krijgt. Daarentegen ben ik zelf wel duurzaam bezig: ik heb mijn huis goed geïsoleerd, goede cv ketel, een A-label wasmachine en vaatwasser. Ik denk dat je alleen echt groen kunt zijn als je zelf zonnepanelen op je dak hebt zitten.”

Bespaar je door alle aanpassingen in huis meer dan voorheen?

“Dat weet ik eigenlijk niet want ik heb het laten doen toen ik in het huis kwam wonen. De energieleverancier adviseerde een bepaalde hoogte in energie en daar zit ik wel onder. Dus ik doe wel iets goed!”

Dan is zo’n slimme meter wel iets voor jou. Je kunt op internet direct zien wat je verbruik is. Voor 2020 krijgt iedereen een slimme meter, wat vind je daarvan?

“Ik vind dat top. Er hangen allerlei jassen en dingen voor mijn meterkast en voor mij is het elke keer weer een ellende om die kast open te trekken. Zou heel fijn zijn als ik de meterstanden niet meer hoef door te geven en die kast voorgoed dicht kan blijven.”

Er zijn ook een heleboel mensen die het niet met je eens zijn. Ze protesteren juist tegen de slimme meter. Wat vind je daarvan?

“Dat zijn in mijn ogen een stelletje zeiksnorren. Als ze denken dat die slimme meter aan de haal gaat met je informatie omdat ‘ze’ iets van je willen weten, dan komen ze daar heus wel achter. Met of zonder een slimme meter.”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel