Internet tv & bellen
2 min leestijd

Amazon Prime Video nu ook in Nederland beschikbaar

Roos is groot fan van Netflix. Lekker een serie bijhouden of film in de avond of het weekend. Vanaf half december komt daar iets bij. Amazon Prime Video, de videodienst van Amazon is nu wereldwijd beschikbaar in ruim tweehonderd landen, waaronder ook eindelijk Nederland.

Amazon Prive Video in Nederland

Amazon Prime Video is nu wereldwijd beschikbaar in Nederland. Op de videodienst kun je onder meer programma’s streamen als het autoprogramma The Man in the High Castle, Transparant en The Grand Tour van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Amazon Prime Video is beschikbaar via PrimeVideo.com en via apps voor Android- en iOS. Ook komt de dienst beschikbaar op verschillende smart tv’s van LG en Samsung. Er is nog geen ondersteuning voor Chromecast, via Apple TV kijken kan al wel. De videodienst is nog niet helemaal gelokaliseerd, want niet alle films en series zijn met Nederlandse ondertitels te zien. Volgens Amazon is er voor veel programma’s ook nasynchronisatie beschikbaar.

Offline kijken

Kan je niet streamen? Dan kan je de series en filmes van Amazon Prime Video offline opslaan zodat je ze later kan bekijken zonder extra kosten. Op Netflix kan dit ook sinds kort. Om je data verbruik in de hand te houden als je onderweg bent kan je aangeven in welke kwaliteit je wilt streamen. Je kan kiezen uit “good”, “better” of “best”. Met Amazon Prime Video kan je ook tegelijk op 3 apparaten tegelijk kijken.

Wat kost Amazon Prime Video?

Het eerste half jaar kost het Amazon Prime Video 2,99 euro per maand. Voordat je je Netflix-abonnement op gaat zeggen, dit is heel goedkoop maar na het eerste half jaar gaat de prijs omhoog naar 5,99 euro per maand. Je betaalt met een creditcard.

Wil je Amazon Prime Video uitproberen? Daarvoor is een gratis proef periode van 7 dagen. Na die week begint het bedrag van 2,99 euro per maand voor het eerste half jaar.

Amazon Prime Video of Netflix?

Amazon Prime Video is wel een stuk goedkoper dan Netflix, zelfs na het eerste half jaar. Zou je Netflix al weg doen? Behalve The Grand Tour is er nog niet heel veel exclusieve content op Amazon Prime Video te vinden. Andere exclusieve series zijn Mozart in the Jungle, Transparent, The Man in the High Castle, Bosch, Red Oaks en Hand of God. Dat is het, letterlijk.

Dus, Roos vindt dit een goede aanvulling op Netflix, maar ik zou het nog niet zo maar de deur uit doen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel