Internet tv & bellen
7 min leestijd

Internet en TV

Roos helpt je je ideale internet en tv-abonnement te vinden. Roos checkt alle providers en vergelijkt ze op prijs, pakket en ervaringen.

Internet en TV

De afgelopen jaren is er veel veranderd op internet- en tv-gebied. Nieuwe verbindingen zijn aangelegd, verbindingen zijn alsmaar sneller geworden en het zenderaanbod is uitgebreid en internationaler geworden. Hoog tijd om eens even te kijken naar de internet- en/of tv-contract dat je hebt. Vraag je je af of je bundel eigenlijk nog wel past bij wat je kijkt en hoeveel je online bent? Of heb je door een verhuizing een nieuwe bundel nodig? Of ben je gewoon nieuwsgierig of je niet ergens goedkoper uit kan zijn?

Wat je situatie ook is, in dit artikel helpt Roos je je ideale internet en tv-abonnement te vinden. Roos checkt alle internetproviders en vergelijkt ze op prijs, pakket en ervaringen van andere gebruikers zoals jij.

Internet en tv pakketten

Van aanbieders met supersnel internet tot veel verschillende zenders. Je kunt altijd wel een pakket vinden dat werkt. Internet en tv in één pakket is een stuk voordeliger dan het los aanschaffen. Daarnaast krijg je met een combinatie pakket de mogelijkheid om digitaal tv te kijken. Ook interactieve tv is vaak een optie, dit werkt heel goed via de kabel of glasvezel.

Wil je ook nog graag een vaste telefoon in huis? Kies dan voor een alles-in-1-pakket. Hieronder zetten we alle mogelijke internet en tv bundels even voor je op een rijtje.

Internet en TV abonnement

Wil jij lekker TV kunnen kijken en internetten op jouw manier? Internet en tv in één pakket is een stuk voordeliger dan het los aanschaffen. Daarnaast krijg je met een combinatiepakket de mogelijkheid om ook digitaal tv te kijken.

Digitale tv heeft vele voordelen ten opzichte van analoge televisie. Zo is de beeldkwaliteit een stuk beter en zijn er minder storingen. In de digitale tv pakketten krijg je vaak zenders in hd-kwaliteit te zien. Daarnaast heeft digitale tv voordelen als een uitgebreid zenderpakket met extra thema’s. Denk aan Kinderen, Natuur, Film en Buitenland. Ook kan je makkelijk een extra abonnement nemen op zenders als Fox Sports Eredivisie, Film 1, Ziggo Sport Totaal en meer.

Internet, tv en vast bellen (Alles-in-1)

Bel je veel met een vast nummer? Dan kan je kiezen voor een Alles-in-1 pakket (of triple play) genoemd. Je krijgt dan 1 pakket met zowel een snelle internet verbinding, een tv pakket (dat je uit kan breiden) en een vast nummer waarop je kan bellen en gebeld kan worden.

Internet, tv, vast bellen en een mobiel abonnement in één

Als je internetprovider ook mobiele telefonie heeft kan je het pakket uitbreiden met een mobiel telefoonabonnement. Dit wordt ook wel een quadplay pakket genoemd.

Het voordeel is dat je vaak extra voordelen krijgt zoals extra data of belminuten, gratis tv zenders en korting op het maandbedrag. Let op: dit is niet altijd goedkoper dan alle losse diensten bij verschillende providers. Roos zal dit altijd voor je checken.

In slecht 2 minuten helpt Roos jou besparen op je TV & Internetaansluiting.

energie besparen

Upload je contract of vul je data handmatig in en Roos houdt voortaan jouw internetabonnement in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt. Supersnel besparen zonder moeite!

Ik wil minder betalen

Geen TV: Internet + bellen

Gebruik je juist geen TV abonnement? Een aantal internetproviders biedt ook pakketten met internet en vast bellen. Je hebt dan één aanspreekpunt en krijgt je maandelijkse kosten op één factuur.

Alleen internet

Heb je alleen een goede internetverbinding nodig omdat je online tv kijkt zoals via Netflix of NPO Start, dan is een los internet abonnement voldoende. Je kan dan kiezen uit een supersnelle glasvezel verbinding of kabelinternet aansluiting of een DSL aansluiting. De beschikbaarheid zal afhangen van waar je woont.

Alleen TV

Je kunt ook juist alleen een TV abonnement nemen in plaats van ook een internet abonnement. Bijvoorbeeld als je al een internetabonnement hebt lopen en je provider geen TV pakket heeft wat jou aanstaat.

Digitale tv heeft vele voordelen ten opzichte van analoge televisie. Te beginnen is de beeldkwaliteit een stuk beter en zijn er minder storingen. Veel televisies in de Nederlandse huiskamers kunnen full-hd beeld tonen. In de digitale tv pakketten krijg je vaak zenders in hd-kwaliteit te zien.

Digitale tv heeft nog een aantal voordelen zoals een uitgebreid zenderpakket met extra thema’s zoals Kinderen, Natuur, Film en Buitenland. Ook kan je makkelijk een extra abonnement nemen op zenders als Fox Sports Eredivisie, Film 1, Ziggo Sport Totaal en meer.

Alles in een pakketten zijn goedkoper

Bij een alles in een pakket ontvang je dus internet, tv en/of bellen van één provider. Dat is handig, want dan heb je maar één nota en één aanspreekpunt. Ook kun je vaak een voordeligere deal scoren, dan wanneer je internet, tv en bellen apart afsluit.

Steeds meer consumenten hebben een combinatie-abonnement van internet, telefonie en digitale televisie (alles-in-1-pakket of triple play genaamd). Naast het leveren van een internetverbinding, telefoonverbinding of tv-signaal zijn er meerdere opties die kunnen worden toegevoegd aan een abonnement, zoals een speciaal modem, meerdere computers aansluiten op het internet, spamfilter en een anti-viruspakket.

Opties bij internet en TV pakketten

Hieronder leggen we uit wat je opties zijn bij het afsluiten van een Internet en TV abonnement.

Internet

Als je een nieuw internet-abonnement gaat afsluiten, dan heb je een hoop keuzes te maken, zoals welke internetprovider, internetsnelheid en internetverbinding je nodig hebt. Ook in een combinatiepakket is het slim om eerst na te denken wat je precies wilt. Een belangrijke keuze is bijvoorbeeld de soort internetverbinding die je wilt; DSL, kabel of glasvezel. Meer
informatie over het vergelijken van internet, vind je in het artikel ‘Internet abonnement’.

Digitale tv

De meeste Nederlanders kijken tegenwoordig digitale televisie. Dit komt omdat de beeldkwaliteit vele malen beter is, je extra zenderpakketten kunt toevoegen en films kunt huren of tv-programma’s terugkijken. Om digitale tv te kunnen ontvangen, heb je wel extra apparatuur nodig: een digitale decoder. Deze krijg je als je je abonnement afsluit.

Televisie opnemen

Er zijn ook decoders die een harde schijf hebben ingebouwd, zogenaamde Personal Video Recorders (PVR’s). Het is de digitale variant van de dvd-recorder. Met een dvd-recorder is het alleen mogelijk om analoge televisie op te nemen. Met een PVR is het mogelijk om programma’s op te nemen en kun je ook live tv pauzeren of live tv terugspoelen. Het is niet mogelijk een programma op te nemen op een dvd.

HD-tv

Met digitale televisie is het daarnaast mogelijk om zenders in High Definition (HD) te ontvangen. Dat kan niet analoog. Met HD wordt het beeld veel scherper en zie je ineens veel meer details.

Interactieve tv

Daarnaast kun je met digitale tv interactieve tv ontvangen. Interactieve tv is een dienst die televisieproviders aanbieden, soms tegen extra abonnementskosten. Je kunt met interactieve tv films huren en bekijken, tv pauzeren en terugspoelen, en ‘uitzending gemist’ kijken op je tv. Je kunt interactieve tv niet zomaar ontvangen via je televisie, ook hiervoor heb je een losse decoder of PVR nodig. Lees meer over interactieve tv.

Internet en tv vergelijken: Waar moet je op letten?

Niet alle soorten verbindingen en pakketten zijn beschikbaar waar jij woont. Met een postcodecheck kom je er snel achter welke internetproviders en pakketten beschikbaar zijn op jouw adres. Daarnaast speelt de status van het contract dat je eventueel nu hebt ook een rol. Zo kun je een pakket niet zomaar opzeggen tijdens de lopende abonnementsperiode. Daarnaast zou je een bestaand abonnement bijvoorbeeld wel kunnen uitbreiden. Als je verhuist zijn er ook bepaalde voorwaarden en kansen. Als je wilt weten hoe dit precies zit, kan Roos voor jou een vergelijking doen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Wil je dat Roos voor jou internet en TV vergelijkt?

Als je nog niet precies weet wat de beste optie voor jou is, kan Roos je helpen. Klik op Start met besparen, doorloop de stappen en Roos helpt je vandaag nog een internet en TV bundel te vinden. Je ontvangt gelijk een aantrekkelijk aanbod dat aan je voorkeuren voldoet. Zo blijft het vergelijken jou bespaard! Ben je daarna klaar om over te stappen? Geen zorgen, ook daar helpt Roos je mee.

Start met besparenHou meer geld over voor leuke dingen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel