Mobiel
2 min leestijd

eSIM beschikbaar bij KPN, Vodafone & T-Mobile

Het einde van de plastic sim kaartjes. Sinds kort biedt ook KPN naast Vodafone en T-mobile ondersteuning voor de nieuwe eSIM. Dit is wat er verandert en de voordelen van de nieuwe eSIM

Sinds november 2020 is ook KPN begonnen met het aanbieden van eSIM. Eerder dit jaar zijn ook T-Mobile en Vodafone begonnen met het aanbieden van eSIM voor voor hun klanten. Daarmee zijn bij de drie grootste mobiele netwerken eSIM beschikbaar. Maar wat is eSIM, waarom is het handig en met welke toestellen kan je het gebruiken. Roos zocht het voor je uit.

Wat is een eSIM?

Een eSIM of ‘Embedded SIM’ is de volgende versie van de plastic sim kaartjes die we allemaal in onze telefoons hebben. Deze opvolger is van tevoren ingebouwd in de smartphones waardoor het niet meer nodig is om dus zo’n plastic ding in je telefoon te doen.
Verder werkt het precies hetzelfde als zijn voorvader, alleen dan geheel digitaal.

De voordelen

Omdat de SIM chip in de telefoon is gebouwd kan je deze dus nooit kwijtraken. Daarnaast hoef je bij het overstappen naar een andere provider ook niet te wachten op een pakketje met de nieuwe sim kaart. Maar het biedt ook andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de extra ruimte die smartphone fabrikanten nu voor iets anders kunnen gebruiken. Het lijkt misschien niet veel, maar vandaag de dag kunnen enkele vierkante millimeters een groot verschil maken. Het derde grote voordeel van eSIM is dat het ook Dual SIM ondersteund. Hierdoor kan je bijvoorbeeld op één telefoon een zakelijk en een privé nummer hebben.

In 2 minuten minder betalen voor je mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden.

Kan ik overstappen naar eSIM?

Dit hangt af van een aantal factoren. Allereerst moet jouw huidige provider dit aanbieden. Op het moment van schrijven (november 2020) zijn dat KPN, Vodafone, T-Mobile en Simyo. Daarnaast moet je smartphone deze functie ook ondersteunen. Onderaan dit artikel staat een lijst van deze toestellen.

Hoe werkt de nieuwe eSIM

Eigenlijk is het erg eenvoudig om een eSIM te activeren. Je ontvangt een voor jou unieke QR code van jouw provider. Als je deze scant download je in feite het profiel van jouw persoonlijke abonnement op je telefoon. Als je dit hebt gedaan wordt de verbinding automatisch geactiveerd. Zo simpel is het!

Loopt je huidige abonnement af? HalloRoos zorgt dat je niet te veel betaald!

Roos is jouw slimme financiële assistent en geeft je meer financiële ademruimte om geld over te houden voor de echt leuke dingen in het leven. Lees hier hoe Roos je helpt!

Welke toestellen zijn compatible met eSIM?

Op het moment ondersteunen nog niet alle toestellen de nieuwe eSIM functionaliteit. Welke dat wel zijn hebben we hieronder op een rijtje voor je gezet:

Samsung Galaxy Fold iPhone 11 Samsung Gear S2
Samsung Galaxy Note20 iPhone 11 Pro & Pro Max Samsung Gear S3
Samsung Galaxy S20 iPhone 11 Xs & Xs Max Huawei Watch 2 Pro
Samsung Galaxy S20+ iPhone 11 Xr iPad Pro
Samsung Z Flip iPhone 12 iPad Air
Google Pixel 2 iPhone 12 Pro Apple watch series 3
Google Pixel 3 iPhone 12 Pro Max Apple watch series 4
Google Pixel 4 iPhone 12 mini Apple watch series 5

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Martijn Vrencken) een e-mail over dit artikel