Internet tv & bellen
1 min leestijd

T-Mobile Thuis, vast internet, tv en vast bellen van T-Mobile

Er zijn veel ontwikkelingen bij de internet providers en mobiele aanbieders. Er komen steeds meer samenwerkingen, zoals tussen Ziggo en Vodafone en T-Mobile lanceert half februari T-Mobile Thuis. Het combinatie pakket internet, tv en bellen producten. Tot 2013 was T-Mobile nog eigenaar van Online.nl en nu gaan ze opnieuw televisie, vast internet en vaste telefonie aanbieden.

T-Mobile Nederland gaat (weer) vast internet aanbieden T-Mobile Thuis

Door het samen gaan van Vodafone Nederland en Ziggo zijn de klanten en producten van Vodafone Thuis verkocht aan T-Mobile. Met toestemming van de ACM op 13 december 2016 is de verkoop afgerond en zijn de klanten en medewerkers overgedragen aan T-Mobile.

In het eerste kwartaal van 2017 zal Vodafone Thuis worden omgezet als T-Mobile Thuis. Met de overname kan T-Mobile straks klanten een keuze bieden op het gebied van mobile, vast of een combinatie pakket daarvan.

T-Mobile Thuis telt circa 150.000 klanten, waarvan ongeveer 90 procent een multiplay-pakket afneemt: een combinatie van televisie, vaste telefonie en vast internet. Van deze klanten was 87 procent geen klant van T-Mobile. T-Mobile zal binnen deze groep nog sterk kunnen groeien met mobiele diensten door het aanbieden van een zogenaamd 4-in-1 of quad play pakket.

Er zijn geen financiële gegevens bekend gemaakt over de aankoopsom. De Telegraaf schreef in november dat T-Mobile 90 miljoen euro geboden had voor Vodafone Thuis, aldus niet nader omschreven bronnen. Verder zou T-Mobile Nederland nog steeds te koop staan. De lancering van vaste diensten is dan om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor een overname.

Overgang van Vodafone Thuis naar T-Mobile Thuis

T-Mobile is voorbereidingen aan het treffen om de Vodafone diensten om te zetten naar T-Mobile Thuis. Dat zal in het eerste kwartaal van 2017 gaan gebeuren. Totdat het zo ver is, worden de diensten nog onder de naam Vodafone Thuis aangeboden. Klanten van Vodafone Thuis merken niets van deze overgang en kunnen met hun servicevragen gewoon terecht op de voor hen vertrouwde plaatsen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel