Muziek & video
2 min leestijd

Streamingdienst Disney Plus in Nederland beschikbaar

De nieuwe streamingdienst Disney+ is twee maanden voor de eerder gedeelde datum al in Nederland gratis te proberen. Naast de VS en Canada zou Disney+ als een van de eerste landen hier beschikbaar zijn. Disney+ is de nieuwste toevoeging aan mogelijkheden om tv te kijken naast Netflix, Videoland en de traditionele tv aanbieders.

De nieuwe streamingdienst Disney Plus is twee maanden voor de eerder gedeelde datum al in Nederland gratis te proberen. Naast de VS en Canada zou Disney Plus als een van de eerste landen hier beschikbaar zijn. Disney Plus is de nieuwste toevoeging aan mogelijkheden om tv te kijken naast Netflix, Videoland en de traditionele tv aanbieders.

Groot aanbod

Het aanbod is direct al uitgebreid met bekende films maar ook de nieuwste, zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker. Een deel kan je in de Nederlandse versie bekijken en een aantal recente films zijn voor het eest in 4K te streamen.

Bekende series en veel eigen originele series

Naast films biedt Disney Plus ook series zoals bijvoorbeeld 30 seizoenen The Simpsons, series van National Geographic over natuur en wetenschap en veel kinderseries die we eerder kenden van Disney XD.

Disney Plus krijg vanaf 12 november ook veel eigen originele series, die nog niet te bekijken zijn tijdens de testmaanden. Het gaat onder andere om Star Wars-serie The Mandalorian en een aantal series rond personages uit de Marvel-films. Ook komen er originele Disney Plus-films, zoals Lady en de Vagebond en een nieuwe versie van Home Alone.

Twee maanden gratis, 7 euro per maand

Disney Plus kan je twee maanden uitproberen. De kosten voor Disney Plus zijn daarna 6,99 euro per maand of direct 69,99 per jaar. Binnen de streamingdienst kan je zeven profielen aanmaken en kan er gelijktijdig op maximaal vier apparaten tegelijk worden gekeken.

Alle docu’s, films en series van Disney Plus zijn te downloaden. Dat is handig want to kan je in de ochtend een film op je smartphone downloaden en later op de dag (bijv. In de trein) bekijken. Dit bespaart je mobiele data verbruik.

Wil je gebruik maken van Disney Plus dan kan dat via de site van Disney Plus, apps voor Android en iOS en de Apple TV. Daarnaast zal de streamingdienst ook beschikbaar zijn via Apps voor de Playstation 4, Xbox One en LG tv’s met webOS.

Disney Plus vergelijken

Disney Plus is met zijn 6,99 euro per maand en standaard ook 4K content zonder meerprijs relatief voordeliger. De dienst is kindvriendelijk, dat betekent dat er geen content van Fox of ABC, of andere films en series die bij kijkwijzer boven PG-13 gewaardeerd worden, op Disney Plus te zien zal zijn.

Disney Plus, Netflix en Apple TV+

Disney gaat met de nieuwe dienst de strijd aan met Netflix, dat wereldwijd 152 miljoen abonnees heeft. Netflix heeft onlangs aangegeven 520 miljoen doller extra uit te geven aan de productie van drie eigen films. Buiten de VS haalde Netflix helaas de doelstelling van 5 miljoen nieuwe abonnees niet en bleef steken op 2,8 miljoen nieuwe abonnees.

Vanaf november 2019 zal ook Apple starte met Apple TV+ waarbij de content beschikbaar is op 4K HDR en met Dolby Atmos. Apple TV+ kost 4,99 euro per maand met een proefperiode van 7 dagen en maximaal zes personen het account kunnen gebruiken.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel