Opzeggen
3 min leestijd

Besparen op je abonnementen? Waar moet je starten?

Wil jij besparen op abonnementen en maandelijks terugkerende uitgaven? Roos zet voor je op een rijtje waar je op moet letten en snel en makkelijk op kan besparen. Roos is benieuwd op welke abonnementen jij gaat besparen na dit artikel.

Iedereen heeft wel ergens een abonnementen lopen. Op voorhand kan het afsluiten van een abonnement een goed idee lijken en ook niet al te duur, maar wanneer je er een hoop hebt lopen kunnen de kosten toch aardig oplopen. 91% van de Nederlanders onderschat het aantal abonnementen en hebben uiteindelijk veel meer kosten per maand dan nodig is. Wil jij weten of je niet te veel betaald en hoe je goedkoop een abonnement kan afsluiten? Lees verder hoe je moet besparen op abonnementen.

Hoe sluit je een voordelig abonnement af?

De belangrijkste vraag die je moet stellen bij het afsluiten van een nieuw abonnement is: heb ik deze wel echt nodig? Als het antwoord nee is, dan moet je overwegen of het verstandig is een nieuwe af te sluiten. Kies je toch voor om een abonnement af te sluiten? Dan moet je dit zo voordelig mogelijk doen. Reken eerst jouw jaarkosten uit om af te wegen of het bedrag past binnen het budget. Denk ook goed na over hoe lang je uiteindelijk vast zit aan het contract. Na drie maanden kan je ineens zien dat je het niet meer nodig hebt en dan kan je er nog negen maanden aan vast zitten. Dit is natuurlijk erg zonde van het geld en zeker als je dit kan uitgeven aan leukere dingetjes.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Hoe kan ik besparen op abonnementen en past dit in mijn budget?

Het is goed om tussendoor de balans op te maken met abonnementen. In dit lijstje zet je hoeveel je er hebt lopen, wat de kosten zijn en of jij ze daadwerkelijk echt gebruikt. Zo krijg je een heel duidelijk overzicht met elke abonnementen je kan opzeggen en welke je nog kan laten doorlopen. In totaal kan je ook zien hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent aan al deze kosten. Vind je de kosten te hoog? Dan kan je er voor kiezen om sommige abonnementen stop te zetten. Wel kan je ervoor kiezen om samen met iemand een abonnement te delen of te vragen een gratis toegang te krijgen. Vele zijn wel bereidt om samen een abonnement te delen en zo hou jij meer geld over.

Bespaar op abonnementen door op te zeggen

Heb je gezien door het overzicht dat sommige abonnementen overbodig zijn? Dan is het goed om deze op te zeggen. Zo hou jij maandelijks meer over. Er zijn wel enkele zaken waar jij rekening mee moet houden. Vaak zit je vast aan een eerste vaste termijn. Dit is afhankelijk van het type abonnement. Na het eerste termijn mag jij maandelijks opzeggen maar tot dat moment zit jij eraan vast. Je kan het abonnement altijd opzeggen via de weg waar je hem ook hebt afgesloten. Wil je een zekerheid dat het abonnement wordt opgezegd? Dan kan je een aangetekende brief sturen met een handtekening en wordt na de eerste nieuwe periode geen geld meet afgeschreven.

Roos helpt jou met het besparen van een abonnement

Roos helpt je op drie gebieden:

    • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
    • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
    • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel