Opzeggen
3 min leestijd

Swapfiets opzeggen? Zo doe je dat makkelijk!

Ben je uit gefietst met je Swapfiets abonnement? Of is het toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen zorgen, Roos legt je in dit artikel uit hoe je gemakkelijk je abonnement bij Swapfiets kan opzeggen.

Wat is Swapfiets?

Je komt ze tegenwoordig in elke grote stad wel tegen, de Swapfietsen met de blauwe voorband. Met een abonnement op Swapfiets krijg jij in ruil voor een paar tientjes per maand een zogenoemde Swapfiets met de garantie dat je altijd een fiets hebt die werkt. Is je fiets stuk? Bij een kleine reparatie komt er een reparateur op locatie om je fiets maken. Is de fiets niet meer te maken? Dan krijg je binnen 2 dagen gewoon een nieuwe Swapfiets. Je fiets wordt dan ‘geswapt’. Ben je toch niet meer zo’n fan van het abonnement? Wij leggen je uit hoe je jouw abonnement bij Swapfiets kan opzeggen.

Swapfiets opzegtermijn

Swapfiets hanteert een opzegtermijn van één maand. Hou er wel rekening mee dat je niet zomaar je abonnement kan beëindigen als je een contract hebt afgesloten voor een bepaalde (vooraf vastgestelde) periode. Zo biedt Swapfiets ook een abonnement aan met een minimale contractduur van 6 maanden.

Als je daarentegen voor een maandelijks opzegbaar abonnement hebt gekozen kan je jouw Swapfiets abonnement elk moment opzeggen. Handig dus om dit van tevoren even te checken.

Swapfiets opzeggen

Het opzeggen van je abonnement bij Swapfiets is zo gedaan, je kunt dit doen via de website van Swapfiets.

Stappenplan Swapfiets abonnement opzeggen

  1. Ga naar account.swapfiets.com
  2. Ga naar ‘Abonnement’
  3. Klik op ‘Abonnement opzeggen’
  4. Volg de stappen en beëindig je abonnement

Mijn Swapfiets is gestolen, wat nu?

Als je Swapfiets wordt gestolen betaal je een eigen risico van € 40, € 60 of € 220. Dit bedrag is afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt afgesloten. Daarna zal je een nieuwe fiets ontvangen. Als je fiets binnen de bepaalde looptijd wordt teruggevonden krijg je het eigen risico teruggestort.

Als de fiets is gestolen mede door jouw nalaten (geen hangslot gebruikt, niet op slot, sleutel in fiets laten zitten) betaal je een extra vastgestelde schadevergoeding, ook die verschilt per abonnement en situatie. Ben je niet eerlijk over de situatie? Dan moet je een oneerlijkheidstoeslag betalen van € 100 als Swapfiets erachter komt.

Ook kan het zijn dat de gemeente jouw fiets heeft weggehaald en naar het fietsdepot heeft gebracht. Om dit te achter halen heb je het framenummer van je fiets nodig. Die vind je bij account.swapfiets.com of kan je navragen bij de klantenservice.

Is een Swapfiets voordeliger dan een eigen fiets?

Bij Swapfiets gaan de meeste mensen voor het gemak dat het abonnement met zich meebrengt. In de grote steden is het namelijk nog best een uitdaging om je fiets in goede staat te behouden. Maar is het nou wel voordelig om een Swapfiets abonnement te hebben?

Als je een fiets voor een korte periode van zo’n 2 jaar hebt dan ben je met een Swapfiets al snel een stuk goedkoper uit. Heb je een fiets voor een langere periode? Dan is een eigen fiets aanschaffen de voordeligste optie. Met een abonnement bij Swapfiets heb je natuurlijk wel de garantie dat je fiets altijd werkt en meer zekerheid bij diefstal, maar volgens de Fietsersbond kom je met een goed slot ook al heel ver.

Handig om te weten: het abonnement is voor studenten aantrekkelijker aangezien zij studentenkorting aangeboden krijgen.

Nog meer abonnementen opzeggen?

Wil je niet alleen Swapfiets opzeggen, maar ook andere abonnementen? Roos legt je uit hoe het werkt, zodat je je abonnement binnen een mum van tijd kan opzeggen zonder gedoe! Lees onze overige artikelen over: ESPN opzeggen, KOBO Plus opzeggen, Amazon Prime opzeggen, Spotify opzeggen, Netflix opzeggen, Videoland opzeggen en meer op ons blog.

Wil jij meer grip op je maandelijkse uitgaven?

Met Roos creëer je zonder omkijken meer financiële ademruimte. Wij zorgen ervoor dat je niet te veel betaald voor je energie, mobiele abonnement, autoverzekering en andere verzekeringen of abonnementen. Zodat jij meer geld over houdt voor de leuke dingen in het leven. Voer je contracten in bij Roos en bespaar! Wij laten het je weten als je in actie moet komen. Makkelijk toch?

Start nu met besparen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel