Opzeggen
3 min leestijd

Opzeggen sportschool abonnement kan zorgen voor problemen

Ben jij bezig met het opzeggen van het sportschool abonnement en loop jij tegen verschillende problemen aan? In deze blog vertellen wij jou precies tegen welke problemen je kunt aanlopen en hoe je deze kunt oplossen. Lees hier meer.

Het opzeggen van een sportschool abonnement is niet een hele lastige klus. Als lid kan jij vaak makkelijk online het abonnement na een termijn opzeggen. Helaas komt het ook weleens voor dat er problemen ontstaan waardoor het opzeggen een stuk moeilijk wordt. Wil jij weten hoe je deze problemen kunt mijden? Lees het artikel verder en wij vertellen jou precies hoe je zonder enig probleem het sportschool abonnement kan opzeggen.

Wat voor problemen kunnen er ontstaan tijdens het opzeggen van het sportschool abonnement?

De meeste mensen lukt het om vlekkeloos een abonnement stop te zeggen. Helaas komt het weleens voor dat er een probleem ontstaat. Om een goed voorbeeld te geven voor een probleem wat is ontstaan tijdens het opzeggen, gebruiken wij een real life case. Een mevrouw probeerde haar abonnement stop te zetten via een aangetekende brief. De eigenaar beweerde dat de vrouw moest langskomen om het opzeggen te verwerken. De vrouw was ondertussen bezig om zelf de automatische incasso te stoppen. Tevergeefs lukte dit niet en was de mevrouw op zoek naar een oplossing hiervoor. Uiteindelijk is het wel gelukt om de automatische incasso te stoppen maar hoe had dit probleem voorkomen kunnen worden?

Had mevrouw dit probleem kunnen voorkomen toen zij haar abonnement stopzette?

Het antwoord op deze vraag is nee. Het sturen van een aangetekende brief is namelijk altijd een veilige optie als jij een abonnement wilt stopzetten. Het probleem ligt daarom niet bij de mevrouw, maar bij de sportschoolhouder. Het kan wellicht zo zijn dat de sportschoolhouder niet op de hoogte was van deze regel. Daarom is het altijd goed om te informeren op welke soorten manieren jij mag opzeggen. Dit kan bij de sportschool zelf maar ook Roos kan jou hierbij helpen. De mevrouw had haar sportschool abonnement ook kunnen opzeggen via de manier waar zij hem heeft afgesloten. Was dit via de computer? Dan had zij deze ook kunnen stoppen via de computer.

Gratis voorbeeld opzegbrief sportscholen!

Ontvang direct in je mailbox.


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Hoe voorkom je problemen tijdens het opzeggen van het sportschool abonnement?

  Er zijn verschillende regels die gelden als jij besluit een abonnement op te zeggen. Vaak zit je al lid vast aan een eerste termijn. Dit is vaak één jaar, maar kan ook een langere periode zijn afhankelijk van het afgesloten abonnement. Na dit jaar krijg jij vaak een bericht om te verlengen. Op dat moment kan je ervoor kiezen om het abonnement te beëindigen. Na de verlening zit je namelijk niet meer vast aan een periode waarin jij niet mag stoppen en kan je elk moment kiezen om het abonnement te beëindigen. Het stoppen van het abonnement moet dan altijd gebeuren via de plek waar je hem hebt afgesloten. Een andere veilige keus is een aangetekende brief.

  De opzegging van het abonnement wordt meestal gelijk verwerkt. Hou er wel rekening mee dat vele organisaties werken met een opzegtermijn. Vaak is dit een maand, maar dit kan ook langer duren afhankelijk van de afgesproken voorwaarden. Er wordt nog één of meerdere maanden geld afgeschreven van jouw rekening voordat de automatische incasso vanzelf stopt. Om te weten wat de voorwaarden zijn, is het goed om vooraf het contract door te lezen. Zo weet jij zeker dat er geen misverstanden ontstaan. Zijn deze toch ontstaan? Dan helpt Roos jou graag om het abonnement stop te zeggen en deze problemen op te lossen.

  Roos helpt jou met het afsluiten van een abonnement

  Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
  Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

   

  In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

  Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

  Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

  Mail mij iedere dag een bespaartip!


   Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

   Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel