Persbericht
2 min leestijd

Persbericht: Grip op je geldzaken tijdens de Corona crisis

Amsterdam, 30 maart 2020. In deze onzekere tijden en de invloed van het Corona virus op onze economie en banen is het belangrijk om grip te houden op je financiële gezondheid.

Uit onderzoek van Roos, de slimme assistent voor je persoonlijke financiën, blijkt dat consumenten een krappe voldoende (6-) geven voor hun grip op geldzaken.

Consumenten geven zichzelf een 6 min als rapportcijfer voor hun grip op geldzaken. Een krappe voldoende dus met genoeg ruimte voor verbetering. Grip op geldzaken is relevant, aangezien 55% van het modaal netto inkomen maandelijks op gaat aan vaste lasten, volgens het Nibud. Dit percentage is de afgelopen 10 jaar gestaag gestegen met 5%. Hoe meer geld consumenten kwijt zijn aan hun vaste lasten, hoe minder geld er overblijft voor voeding en noodzakelijke uitgaven. Daar komen de financiële onzekerheid en gevolgen van de COVID-19 crisis nu bij.

Meer financiële grip

Uit onderzoek van Roos onder 150 consumenten geven 68% van de respondenten aan meer grip te willen op hun alledaagse uitgaven zoals boodschappen, gevolgd door verzekeringen (52%) en overzicht in de veelheid van abonnementen en contracten (45%).

Consumenten worstelen met maandelijkse terugkerende afschrijvingen

47% van de consumenten wil eerst en vooral voorkomen dat ze teveel aan abonnementen betalen. 35% geeft aan te weinig inzicht te hebben in hun lopende contracten. 11% weet bovendien niet wanneer ze kunnen vernieuwen.

Uiteindelijk geeft 30% van de consumenten aan te worstelen met een lege bankrekening aan het einde van de maand.

Voor de lange termijn heeft 72% van de consumenten behoefte aan meer grip zodat zij meer leuke dingen kunnen doen. 24% heeft eerst en vooral behoefte aan inzicht.

Je slimme assistent voor je persoonlijke financiën

Wij zijn Roos. Roos is een slimme assistent voor je persoonlijke financiën die je helpt om geld over te houden voor echte leuke dingen in het leven. Wij geven inzicht in je maandelijkse terugkerende uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Heb je een keuze gemaakt, dan regelt Roos het voor je. Zonder omkijken en moeite, zeker weten dat je geen geld laat liggen voor het aanvullen van je reserves of leuke dingen.

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel