Antwoord
1 min leestijd

“Wat dekt mijn verzekering als ik off-piste ga skiën en een been breek?”

Roos had met Frank een kort gesprekje over zijn extreme sporten verzekering bij FTBO. Frank vroeg zich af of hij die echt wel nodig heeft: wat zou er gebeuren als hij zonder die aanvullende module voor extreme sporten in het buitenland off-piste een ravijn in zou skiën? Wie zou er dan voor zijn zorgkosten opdraaien? Roos bleef hem toen het antwoord schuldig, maar beloofde het te onderzoeken. Zo gezegd, zo gedaan!

Hoi Frank,

Zoals beloofd tijdens ons gesprekje ben ik nagegaan of je die aanvullende verzekering voor extreme sporten wel echt nodig hebt. Want de basisverzekering dekt toch ook spoedeisende hulp in het buitenland?

Nou, dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Het is zo dat er aardig wat kosten vanuit de basisverzekering vergoed worden, zoals een skiheli of skibanaan. Zelfs een gipsvlucht met medische noodzaak staat in het rijtje. Maar let op: die vergoeding van de basisverzekering geldt maar tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Als jouw zorgkosten in het buitenland hoger zijn, betaal jij dus wel die extra kosten. Hier spelen aanvullende reisverzekeringen een rol: die vangen die extra kosten op.

Een aanvullende reisverzekering kiezen is dus een slimme keuze. Let wel op: FBTO heeft geen module (meer) voor extreme sporten! “Mocht je het gevaar bewust opzoeken (off-piste), dan kan het zijn dat je de schade niet wordt vergoed”, laten ze weten. Mocht je begeleid worden door een ter plaatse gecertificeerde skileraar is er echter niks aan de hand. Dan geldt de uitsluiting op de vergoeding van de basisverzekering niet.

Doe je voorzichtig?

Groetjes,
Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel