“Kan een zorgverzekeraar weigeren me te verzekeren?”

Ik heb een vraagje over zorgverzekeringen. Ik wil graag overstappen naar een andere zorgverzekeraar, die voor mij iets voordeliger is. Maar ik moest een medische verklaring invullen, en mijn aanvullende verzekering voor fysiotherapie niet goedgekeurd. Ik heb reuma en heb zeker 36 fysiosessies per jaar nodig heb. Kan mij dat zomaar geweigerd worden? Wat moet ik doen?
Olivier

Door Roos op 25 september 2014 met een leestijd van 1 minuut

logo dagen color

€ 1.000 in 14 dagen verdienen?

Geld in je zak houden bij de dagelijkse uitgaven en maandelijkse lasten? Roos helpt je in 14 dagen met meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil meer wetenJe ontvangt elke dag een bijzondere bespaartip in je e-mail.

 

Dag Olivier!

Wat jammer om te horen. Voor een basisverzekering mag je nooit geweigerd worden, maar voor aanvullende verzekeringen kan dat wel gebeuren. Bepaalde zorgverzekeraars hebben acceptatie-eisen voor de meest uitgebreide pakketten met hoge vergoedingen. Dat kan heel vervelend zijn, maar daar kun je weinig aan doen.

Maar ik heb ook goed nieuws voor je. Steeds minder zorgverzekeraars passen medische acceptatie toe. In jouw geval van 36 fysio sessies, zijn dat alleen maar Zilveren Kruis Achmea, PNOzorg en ONVZ. Bij alle andere kun je wel terecht! Soms is er wel een wachttijd die voor behandelingen, en het kan even duren voor je vergoed wordt. Ga dit altijd goed na.

Veel succes, laat me horen hoe het gaat!

Groetjes,
Roos

Ben jij wel eens door je zorgverzekeraar geweigerd?

Is het jou wel eens overkomen dat je zorgverzekeraar je weigerde voor een verzekering? Roos hoort graag je verhaal! Neem contact op met Roos, zij verzamelt namelijk echte ervaringen van mensen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen? Doe je mee?

Roos helpt je in 14 dagen, minder geld uitgeven voor je dagelijkse uitgaven en maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij geld over om iets leuks te doen of wat meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder.