Zorgverzekering
1 min leestijd

De beste zorgverzekering, drie dingen om op te letten

Je hebt je nieuwe zorgverzekering aanbod voor 2018 ontvangen. Je twijfels nodig, is dit de beste zorgverzekering voor jouw situatie. Gaat je situatie veranderen in 2018, pas dan daar je zorgverzekering op aan of stap over naar een andere zorgverzekering.

Ga je overstappen van zorgverzekeraar? Let dan op de volgende drie dingen: medische acceptatie, wachttijd en internet apotheek.

1. Aanvullende verzekering en medische acceptatie

Voor een aanvullende kan een nieuwe zorgverzekeraar kijken of hij je daar wel of niet voor accepteert. Dat noemen ze medische acceptatie. Het komt steeds minder voor maar bijvoorbeeld voor een tandartsverzekeringen komt het nog regelmatig voor. Medische acceptatie kan even duren, start daarom op tijd met het aanvragen zodat je de tijd hebt indien nodig nog naar een andere zorgverzekering over te stappen.

2. Bij een wachttijd krijg je niet direct een vergoeding

Typische iets wat je niet verwacht. Je wilt bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie. Het kan zijn dat voor een verzekering een wachttijd geldt. Dat betekent dat je niet direct gebruik kan maken van de vergoeding. De zorgverzekeraar vereist dan dat je een jaar (of twee) als verzekerd bent voor deze kosten. Check dit altijd bij je nieuwe zorgverzekeraar, verzekeraar of zorgverlener want het verschilt.

3. Online alles regelen

Wil je gewoon langs kunnen lopen bij de apotheek om de hoek voor je medicijnen? Check dan even hoe dat bij die voordelige online zorgverzekeraar zit. Is het daar de bedoeling dat je medicijnen alleen online kan bestellen in een internet apotheek? Wil je dat liever niet, kies dan een andere zorgverzekering die beter bij je past.

Vergelijk online je zorgverzekeringen

Bij Roos kan je eenvoudig alle zorgverzekeringen voor 2018 vergelijken op prijs en dekking.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel