Zorgverzekering
2 min leestijd

Zorgverzekering 2018, wat gaat er veranderen?

Zoals elk jaar kan je weer vergelijken en overstappen van zorgverzekering in december 2018. Elk jaar zijn er wijzigingen, de vergoedingen in de basisverzekering of juist de dekkingen van de basis verzekering veranderen. Ook zorgverzekeraars wijzigen de aanvullende verzekeringen vaak. Roos houdt je op de hoogte van de wijzigingen van de zorgverzekering in 2018.

Premie zorgverzekering 2018

De zorgverzekeraars zijn verplicht om uiterlijk 19 november 2017 hun premie voor de zorgverzekering 2018 bekend te maken. Of de premies hoger of worden dan je huidige zorgverzekering is nog lastig te zeggen. Dat hangt onder andere af van de dekkingen van de basisverzekering die definitief bekend worden gemaakt met prinsjesdag in september. Traditioneel maakt DSW verzekeringen als eerste de nieuwe premie bekend. Dit geeft vaak ook de richting aan voor de rest van de zorgverzekeringen premies dat jaar.

Als de premies voor de zorgverzekering 2018 bekend zijn gemaakt in november is het ook direct mogelijk om alle verzekeringen, premies en dekkingen te vergelijken en direct af te sluiten of over te stappen naar aan andere zorgverzekering.

Eigen risico 2018

Zorgverzekeringen hebben een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico wat je zelf mag bepalen. Het verplicht eigen risico is in 2009 ingevoerd en is sindsdien ieder jaar gestegen. In 2015 bedraagt het eigen risico 375 euro en in 2017 (net als in 2016) 385 euro . Of het eigen risico voor de zorgverzekering 2018 stijgt of daalt, is nog niet bekend. Welk eigen risico je zelf vrijwillig neemt mag je zelf bepalen.

Vergelijken zorgverzekering 2018

Kies ook in 2018 de zorgverzekering die het beste bij jouw wensen past. Stel jezelf een aantal vragen over je verwachte situatie komend jaar en wat jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan de verwachte kosten voor de tandarts of fysiotherapeut of een behandeling in het ziekenhuis die eraan zit te komen. Vind je het belangrijk bij de zorgverlener van je keuze terecht kan of een zorgverlener die je zorgverzekeraar voor je kiest.

Goedkoopste zorgverzekering 2018

Roos heeft een paar tips voor de goedkoopste zorgverzekering 2018:

    • Wat zijn je zorgwensen en behandelingen die er misschien aan komen. Zorg dat je zorgverzekering bij deze behoefte past. Kijk of deze zorgwensen gedekt worden door je basisverzekering of de aanvullende verzekering. Goed vergelijken bespaart je zomaar een tientje per maand.
    • Kijk goed naar de vergoedingen die je krijgt en of je alle behandelingen wel gaat gebruiken. Wat zou het bijvoorbeeld kosten om een behandeling zelf te betalen? Misschien is dat uiteindelijk wel voordeliger dan elke maand meer premie betalen.
    • Hoeveel eigen risico zou je zelf kunnen dragen? Naast het verplicht eigen risico kan je vrijwillig je eigen risico verhogen. Verwacht je geen behandelingen nodig te hebben dan is dat een mogelijkheid.

Opzeggen zorgverzekering

Stap je over van zorgverzekering, dan zorgt je nieuwe zorgverzekeraar voor de overstap. Je nieuwe zorgverzekeraar zorgt dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd. Dit gaat allemaal geheel automatisch na je overstap.

Laatste nieuws zorgverzekering 2018

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom zorgverzekeringen in 2018? Houdt dan de blog van Roos in de gaten met het laatste nieuws over veranderingen in de basisverzekering, de premies voor de zorgverzekering 2018 en de aanvullende verzekeringen en vergoedingen. Wil je het laatste nieuws direct in je email box, vul dan je email adres hieronder in voor de Zorg Alert van Roos.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel