Zorgverzekeringen
1 min leestijd

“Dekt de tandartsverzekering ook ongevallen?”

Ik ben op zoek naar een tandartsverzekering en bekeek mijn opties bij Univé, hier heb ik namelijk ook mijn basisverzekering. De Tand Goed voor ​12,25 euro per maand lijkt me wel wat. Meer wil ik namelijk niet meer per maand uitgeven. Ik heb geen slecht gebit, ik wil alleen niet het risico lopen dat ik bij een ongeval een hoge tandartsrekening krijg. Nu staat er dat ik 250 euro vergoed krijg per jaar. Betekent dit dat ik dan bij een ongeval alsnog niet goed gedekt ben?

Ik hoor graag van je,

Franciska

Beste Franciska,

Goede vraag. Ik snap dat je het idee hebt dat je met een verzekering goed gedekt zou zijn voor ongevallen. Daar zijn verzekeringen immers voor, zou je denken. Maar bij de tandartsverzekering ligt dat helaas anders. Ik heb even met Univé gebeld. Het werkt als volgt: je betaalt bij hen 12,50 euro per maand voor je premie. Dat is op jaarbasis een bedrag van 147 euro. Je krijgt 80 procent per behandeling vergoed tot een maximum van 250 euro. Dit betekent dat dit je ‘netto’ dus 103 euro (250-147) kan opleveren. Voor de duurdere behandelingen als kronen en bruggen, moet je dus alsnog zelf een hoop geld betalen. Die behandelingen kosten namelijk veel meer dan 250 euro.
In een extreem geval: mocht je al je tanden kwijt raken bij een ongeval, dan zegt Univé dat je recht hebt op een kunstgebit en dat wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
Misschien is de alternatieve tandartsverzekering van ixorg iets voor jou?
Je bouwt dan met een maandelijks bedrag – dat je zelf bepaalt – een spaarpotje op. Hieruit worden kosten voor tandarts, orthodontie en mondhygiëne betaald. Gebitsschade door een ongeval, waar ook ter wereld, wordt door ixorg 100 procent gedekt tot 10.000 euro.

Lees meer over de tandartsverzekering in dit artikel.

Bedankt voor je vraag, ik hoor graag of je iets aan mijn antwoord hebt gehad!

Groetjes, Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel