Slimme tips
3 min leestijd

Slimme tips om te besparen en een financiële buffer te creëren

Verdien je een modaal salaris en wil je elke maand toch wat geld over houden? Dat is nog best lastig. Roos zet een aantal tips op een rij zodat je meer geld kan overhouden aan het einde van de maand.

Zeg je onnodige abonnementen op

Abonnementen hebben we tegenwoordig allemaal, en veel ook. Spotify, Videoland, Netflix, Disney Plus, HelloFresh, Boldking, Bloomon, Lotto. Leuk die abonnementen, maar gebruik je ze eigenlijk wel allemaal? Vaak heb je wel een abonnement lopen die je eigenlijk helemaal niet meer gebruikt of zelfs niet eens meer wist dat je die nog had afgesloten. Maak keuzes voor jezelf en bepaal welke abonnementen je echt nodig hebt. 

Kan je verzekering goedkoper of stap over

Als het op verzekeringen aankomt is het ook goed mogelijk om snel geld te kunnen besparen. Aan het einde van het jaar berekenen verzekeraars hun nieuwe premies. Door over te stappen kan jij veel geld besparen. Tegelijkertijd kan je voor jezelf uitzoeken welke verzekeringen je nog nodig hebt en of je niet per ongeluk ergens dubbel voor bent verzekerd. Daarnaast bieden sommige verzekeringsmaatschappijen stapelkorting aan wanneer je verschillende verzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluit.je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Overstappen van energieleverancier

Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier kan je aardig wat besparen, volgens onderzoek van de ACM blijkt dat je door jaarlijks over te stappen tot ruim € 400,- kan besparen. Daarom is het belangrijk om te blijven vergelijken.

Veel mensen denken dat overstappen ingewikkeld is, veel tijd kost en dat je het risico hebt om afgesloten te worden. Dat is niet zo. Overstappen is tegenwoordig in een mum van tijd geregeld, zonder onderbreking van je stroom en gas.

Geld besparen op je dagelijkse boodschappen

Je dagelijkse boodschappen zijn een groot deel van maandelijkse uitgaven. Een paar slimme tips voor als je de supermarkt binnen stapt.

Ga ten eerste nooit boodschappen doen op een lege maag, dat zal namelijk gegarandeerd ervoor zorgen dat je met impulsaankopen thuiskomt. Als je het echt goed wilt aanpakken is het handig om van tevoren een lijstje te maken en te bepalen wat je allemaal nodig hebt. Door met een lijstje te gaan winkelen zal je niet zo snel zomaar iets meepakken en bespaar je tijdens je boodschappen ronde.

We kregen wat slimme tips van andere Roos gebruikers te horen. Overweeg om zoveel mogelijk basisproducten als wc papier en schoonmaakmiddelen te kopen via kortingssites. Koop vooral groenten die in het seizoen zijn en zoveel mogelijk zonder verpakking. Zo koop je alleen wat je nodig hebt. Koop sommige producten in bulk wat uiteindelijk goedkoper is. Deze producten komen toch wel op. Wil je een keer wat anders op tafel. Gebruik bijvoorbeeld een app als Too Good To Go waarmee je eten dat over is kan afhalen bij een restaurant, winkel of supermarkt. Voor 5 euro krijg je vaak een zak producten met de waarde van 15 euro.

Kijk kritische naar je uitgaven

Onze partner Roos heeft een app waarop je de maandelijkse terugkerende uitgaven kan zien. Veel bank apps geven ook een overzicht waarbij alle uitgaven automatisch in categorieën worden ingedeeld. Met beide apps heb je snel inzicht wat je uitgeeft aan maandelijkse vaste kosten, je boodschappen, kleding of sport.

Met inzicht beginnen ook mogelijke acties. Stel jezelf de vraag. Heb je dit nu echt nodig.

Snel besparen op je maandelijkse vast uitgaven?

Wil jij snel inzicht of je kan besparen op je abonnementen? P55 werkt samen met Roos. Roos is een persoonlijke financiële assistent. Roos helpt je geld over te houden voor meer financiële ademruimte en de zekerheid dat jij altijd goed zit.

Roos geeft je overzicht over je maandelijkse terugkerende uitgaven en stuurt je een seintje als je kan besparen op een van die abonnementen en contracten en je in actie moet komen. Wil je overstappen of opzeggen, dan regelen wij dat voor je. Zo weet je zeker dat je goed zit, zonder omkijken.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Michiel) een e-mail over dit artikel