Slimme tips
3 min leestijd

Op zoek naar tips om geld te besparen? Die vind je hier

Het besparen van geld kan vaak lastig zijn als je niet weet waar je moet starten. Het maken van een […]

Het besparen van geld kan vaak lastig zijn als je niet weet waar je moet starten. Het maken van een overzicht is al een stap in de goede richting. Het overzicht is natuurlijk niet het enige wat ervoor gaat zorgen dat jij geld gaat besparen. Hiervoor moet jij bepaalde stappen ondernemen. Om jou te helpen geld te besparen hebben wij verschillende tips op een rijtje geplaatst. Weten welke tips dit zijn? Lees het artikel verder.

Tip 1: Bespaar door geen kleding te komen omdat het goedkoop is

Een hele makkelijk tip is om kleding niet te kopen op basis van de prijs. Zo kan je bij de H&M makkelijk shirts en broeken voor een goedkoop prijsje aanschaffen. Toch is dit niet altijd het juiste om te doen want heb jij deze kledingstukken wel echt nodig? Als het antwoord op deze vraag nee is, weet jij zeker dat je het niet hoeft te kopen. De kwaliteit kleding die H&M aanbiedt is ook minder goed. Daardoor kan je beter investeren in goede basic kledingitems die nooit uit de mode gaan. Een goed voorbeeld hiervoor zijn jeans of blazers. Aan het einde van de maand bespaar je hierdoor geld en hou je meer over voor andere activiteiten.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Tip 2: Makkelijk besparen door het verlagen van de  stookkosten

In de winter zet iedereen vaak de verwarming om tijdens het koude weer de warmte te vinden. Met een warme chocolademelk en een klassieke film wordt het hierdoor een knusse avond. Hoe knus het ook kan zijn, is het toch beter om ervoor te kiezen om de verwarming uit te laten. Dit is zeker een goede tip als jij in een groter huis woont. Je kan het ook knus maken door gezellig onder een dekentje te gaan liggen die jou ook warm houdt. Of trek een extra trui aan. Hetzelfde geldt eigenlijk met het gebruiken van de douche. In de winter ben je sneller geneigd om langer te douchen maar dit kan zorgen voor een hogere rekening. Beperk daardoor de douchetijd tot maximaal vijf minuten. Zo bespaar jij uiteindelijk geld aan het einde van de maand.

Tip 3: Altijd online vergelijken om geld te besparen

Een grote aankoop is vaak ook een grote beslissing, zeker als je er lang voor hebt gespaard. Een goede tip is altijd even te wachten met het aanschaffen van het product. Vaak staan er online deals of kan je het in een andere winkel goedkoper aanschaffen. Vergelijk daarom altijd online bij verschillende winkels en zoek precies uit waar je dit product het goedkoopste kan aanschaffen. Online zijn er ook genoeg prijsvergelijkers die jou hierbij kunnen helpen. Ook kan jijzelf een overzicht maken in Excel of op papier waar je de producten allemaal kan kopen en welke prijzen de winkels hanteren. Zo kan jij uiteindelijk makkelijk en overzichtelijk zien waar jij het product het goedkoopste kan aanschaffen.

Tip 4: Download Scoopy om meer geld te besparen tijdens boodschappen doen

Doe jij wekelijks meer dan één keer boodschappen? Dan is deze tip perfect voor jou. Scoopy is namelijk de app waar jij een cashback kan aanvragen op de boodschappen. Hoe werkt Scoopy? Scoopy is heel eenvoudig. Voordat jij de winkel instapt, check je via de app welke aanbiedingen er nu lopen. Tijdens het winkelen voeg je deze producten toe in jouw winkelmandje en na het afrekenen moet je de bon meenemen. Door de bon in de app up te loaden, ontvang jij een volledige cashback op de aanbiedingsproducten. Scoopy kan je ook gebruiken als je online boodschappen doet. Scoopy zorgt er dus voor dat jij eenvoudig geld bespaard op jouw favoriete a-merken.

Roos helpt jou met het besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

    • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
    • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
    • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel