Slimme tips
3 min leestijd

Sparen met weinig geld, zo creëer jij een financiële buffer

Een goed gevulde spaarrekening is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch is het ook met een kleiner budget goed mogelijk om een financiële buffer te creëren. Roos vertelt je in dit artikel hoe jij geld kan sparen met weinig geld.

Een misvatting is dat er vaak wordt gedacht dat je alleen geld kan sparen wanneer je een groot inkomen hebt. Ook met een bescheiden inkomen en voldoende discipline is het namelijk mogelijk om een goede spaarrekening op te bouwen. Zo ben je beter voorbereid op onverwachtse uitgaven en creëer je meer financiële ademruimte (en daarmee rust) voor jezelf.

Bezuinig op je boodschappen

Als het gaat om boodschappen kopen we vaak veel te veel, zo laten we ons vaak verleiden door acties waardoor we impuls aankopen doen. Door een lijstje te maken van alles wat je nodig hebt voordat je de supermarkt in duikt zal je minder snel te veel boodschappen kopen en dus geld overhouden om op je spaarrekening te zetten.

Zet je inkomsten en uitgaven (abonnementen, huur etc.) op een rijtje

Door je inkomsten en vaste lasten in een overzicht te zetten krijg je meer inzicht in jouw uitgaven en kun je erachter komen waar je geld laat liggen. Zo kan het goed zijn dat je nog een onnodig abonnement hebt afgesloten waarvan je was vergeten dat je die nog had lopen. Daarnaast kan je jaarlijks veel geld besparen door over te stappen van energieleverancier, provider of autoverzekeraar. Roos helpt je hier graag bij en zorgt ervoor dat jij nooit te veel betaald!

Leg je incidentele meevallers opzij en start met automatisch sparen

Ontvang je een belastingteruggave, salarisverhoging of vakantiegeld? Zet dan het extra bedrag direct op je spaarrekening. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om elke maand automatisch geld over te laten maken van je betaalrekening naar je spaarrekening. Op deze manier zal er voor je gevoel niet veel veranderen in je uitgaven terwijl je toch maandelijks geld opzijzet. Zo is het makkelijker om te sparen en zal je minder snel je geld uitgeven omdat je het dan van je spaarrekening af moet halen.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Kleding die je niet meer draagt, boeken die je hebt uitgelezen of die oude camera die je niet meer gebruikt. Vaak kun je door dit soort spullen te verkopen via bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats nog aardig wat extra geld bijverdienen. Vervolgens stort je het verdiende geld direct op je spaarrekening, voor je het weet heb je een aardig bedrag opgebouwd.

Probeer je geld veilig te beleggen

Tegenwoordig blijft er van de spaarrentes amper iets over, gelukkig zijn er nog wel opties om extra rendement uit je spaargeld te halen. Zo kan het slim zijn om een deel van je spaargeld te investeren in aandelen zoals bijvoorbeeld een mixfonds. Met beleggingsfondsen heb je een brede spreiding wat zorgt voor meer veiligheid. Door te beleggen kan je geld ieder jaar meer waard worden zonder dat je daar wat voor hoeft te doen. Het is namelijk zonde om je spaargeld minder waard te laten worden door de inflatie. Is beleggen niks voor jou? Dan is het ook altijd nog mogelijk om je geld op een spaardeposito te zetten. Deze levert meer rente dan een reguliere spaarrekening.

Meer slimme tips lezen?

Heb je behoefte aan nog meer tips om geld mee te kunnen (be)sparen? Roos schrijft er regelmatig over, bekijk de artikelen op ons blog!

Roos helpt je om meer financiële ademruimte te creëren

Roos helpt je op drie gebieden:

    • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
    • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
    • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel