Slimme tips
3 min leestijd

Hoe bespaar je geld? Lees het hier en bespaar

Hoe bespaar je geld? In dit artikel vertellen wij jou precies hoe je makkelijk geld kunt besparen en maandelijks meer overhoudt om uit te geven aan echt leuke spullen. Lees hier meer.

Het kan soms heel makkelijk zijn om geld uit te geven en moeilijker om te besparen. Op een moment dat jij een spaardoel hebt of een grote aankoop wilt doen wil je natuurlijk geld besparen. Maar hoe doe je dat nou? Wil jij weten hoe je makkelijk geld kunt besparen? Lees het artikel verder.

Geld besparen op grote aanbiedingen

Dagelijks zorgen grote en kleine winkels voor de nodige aanbiedingen op de markt. Dit komt geregeld terug in folders, maar ook online zijn verschillende kortingscodes te vinden. Hierdoor kan je als consument vaak grote kortingen ontvangen tijdens het afrekenen van boodschappen of andere producten. Probeer goed op zoek te gaan naar deze kortingen en onderzoek online of in folders waar je het goedkoopst een product kan aanschaffen. Vaak kan je kortingen ook met elkaar combineren waardoor je nog goedkoper uit kan komen. Een andere tip is door producten zonder houdbaarheidsdatum groter in te kopen. Heb je bijvoorbeeld make-up, wc papier of wasmiddel nodig en is dit toevallig in de korting? Sla dan gelijk groot in zodat je voor een langere periode deze producten niet hoeft aan te schaffen en maandelijks meer geld overblijft.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Bespaar geld door het aanschaffen van tweedehands artikelen

Vele mensen hebben op hun zolderkamer vaak spullen staan die ze al jaren niet meer hebben gebruikt. Met deze spullen kun je andere mensen blij maken voor een goedkoper prijsje. Ben jij de verkoper? Er zijn genoeg sites waarop je tegenwoordig je spullen tweedehands kan verkopen, denk bijvoorbeeld aan marktplaats of bol.com. Ook zijn er nog genoeg tweedehandszaken waar je altijd deze spullen netjes kan afleveren. Ben de koper? Oriënteer online goed naar het product wat je wilt kopen, zeker met elektronica. In sommige gevallen kan de verkoper het product voor een hogere prijs aanbieden dan het daadwerkelijk waard is. Ook is er voor kleding genoeg tweedehands zaakjes waar je tegenwoordig voor een goede prijs leuke kleding kunt kopen.

Kosten besparen door jouw energiekosten verlagen

De energiekosten binnen een huishouden kunnen al snel oplopen als je niet genoeg rekening houdt met het verbruik ervan. Op verschillende manieren kan jij rekening houden met de kosten van de energierekening. Je zou regelmatig kunnen controleren of de rekening van de energieaanbieder niet omlaag kan. Bijvoorbeeld om je minder verbruikt dan waarvoor je betaald of omdat een andere aanbieder een goedkopere prijs hanteert. Ga ik gesprek met de energieaanbieder om zelf een mogelijke deal te sluiten als je jarenlang een trouwe klant bent. Ook kan je als gebruiker zelf letten op jouw eigen energierekening door bijvoorbeeld te letten op je verbruik.

Stap over naar een nieuwe verzekeraar

De meeste mensen sluiten vaak een verzekering af als het gaat om grote bedragen. Denk bijvoorbeeld aan een zorgverzekering, uitvaartverzekering of een verzekering voor je auto. Ook kans je geld besparen als het aankomt op het afsluiten van verzekeringen. Jaarlijks hanteren de verzekeraars andere prijzen voor premies. Hierdoor kan het voorkomen dat een andere verzekeraar ineens goedkoper uitvaart. Als consument kan je hierdoor soms wel tientallen euro’s besparen. Ook kan je kijken of je verzekeringen met elkaar kunt combineren om kortingen of voordelen te ontvangen.

Roos helpt jou om slim geld te besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel