Verzekeringen
3 min leestijd

Rechtsbijstand reisverzekering: waarom je dat moet afsluiten

Het is altijd verstandig om een rechtsbijstand bij de reisverzekering te nemen. Zo kan jij voorkomen dat bij een ongeluk in het buitenland je moet opdraaien voor hoge kosten. Wil je hier meer over lezen? Dat kan in onze blog

Vaak als je op vakantie gaat sluit je een reisverzekering af. Vaak door medische redenen, maar ook bijvoorbeeld als je vast komt te zitten in het land van bestemming. Wat veel mensen niet afsluiten is een rechtsbijstand bij een reisverzekering. Toch kan een rechtsbijstand super handig zijn op een moment dat er anders dan medisch redenen spelen. Meer lezen over rechtsbijstand bij reisverzekering? Lees de blog dan verder.

Waarom moet je een rechtsbijstand afsluiten bij een reisverzekering?

De meeste mensen sluiten een reisverzekering af op een moment dat zij naar het buitenland willen reizen. Dit gebeurt vaak voor medische redenen, voor een annulering of overboeking. Maar het kan voorkomen dat jij in het buitenland te maken krijgt met een botsing of ander soort ongeluk. Op zulke momenten heb je vaak rechtsbijstand nodig. De kosten hiervan kunnen vaak duizenden euro’s kosten en daarom is het beter om een rechtsbijstand af te sluiten bij een reisverzekering. Zo word jij vooraf bespaard van hoop kosten die kunnen komen tijdens bijvoorbeeld in rechtszaak in het buitenland. Vaak zit in de rechtsbijstand drie soorten dekkingen: verhaalrechtsbijstand, contractrechtsbijstand en strafrechtsbijstand.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Wat zijn de kosten van een rechtsbijstand bij een reisverzekering?

De kosten tijdens een rechtszaak of gebruik maken van een advocaat in het buitenland vaak erg oplopen. Zeker als er sprake is van een langer proces. Zoals bij elke verzekering is het goed om vooraf te vergelijken welke verzekering het beste bij je past. De bedragen kunnen namelijk per verzekeraar enorm verschillen. Sommige verzekeraars bieden voor rechtsbijstand binnen Europa een bedrag van € 10.000 wat kan oplopen tot € 25.000 en in sommige gevallen zelfs onbeperkt. De bedragen buiten Europa verschillen vaak wel enorm. Sommige starten vanaf € 5.000 lopen op tot € 25.000 en in sommige gevallen zelf € 50.000. Het is goed om na te denken of je deze bedragen echt nodig hebt. Bij advies kan je altijd de desbetreffende verzekeraar.

Voorbeelden waar een rechtsbijstand bij een reisverzekering handig was

Om jou te overtuigen om een rechtsbijstand af te sluiten bij een reisverzekering, hebben wij een paar voorbeelden. Een vrouw had op haar vakantie in Oostenrijk verwondingen opgelopen en door haar rechtsbijstand kon ze een aanklaging indienen omdat dit was uitgezocht door een advocaat in het buitenland. Ook is het een keer voorgekomen dat is 2014 drie Nederlanders in de cel waren beland omdat zij onbewust foto’s hadden gemaakt van verboden objecten. Maar door rechtsbijstand konden zij een advocaat inschakelen en kon dit hele probleem worden opgelost. Dit zijn slechts twee voorbeelden waar de rechtsbijstand bij de reisverzekering erg handig waren maar denk er goed over na om dit toe voegen want het kan heel handig zijn.

Roos helpt jou met samenstellen van de reisverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel