Gesprekjes
1 min leestijd

“Mijn reisverzekeraar stelde niet veel vragen”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Rudolf (34) uit Amsterdam over zijn reisverzekeraar.

“Ik krijg 430 euro terug!”

Hoezo? Wat? Van wie?

“Van de Europeesche, mijn reisverzekeraar. Toen ik vorige week in Tarifa was om te kitesurfen, verloor ik mijn portemonnee. Die moet domweg uit mijn broekzak gevallen zijn toen ik uit mijn huurauto stapte. Ik had toen net een hoop cash geld op zak omdat ik voor mijn vertrek nog een aantal spullen op Marktplaats verkocht had.”

Wat heb je toen gedaan?

“Gebaald. En, oh ja, pasjes geblokkeerd. Een paar dagen daarna ben ik ook naar de politie gegaan, en pas veel later dacht ik aan mijn reisverzekering. Ik heb al die Marktplaats advertenties naar de Europeesche gemaild om aan te tonen waarom ik zoveel geld bij me had. Verder stelden ze geen vragen, ik krijg het geld gewoon terug. Maar mijn premie is ieder jaar zo hoog, dat ze die 430 euro vast zonder problemen kunnen betalen.”

Hoeveel premie betaal je dan?

“Elk jaar gaat er 164 euro van mijn rekening af. Dat is eigenlijk best veel, maar de Europeesche is een van de weinige reisverzekeraars die paragliden vergoedt. Ik heb die verzekering nu precies 3 jaar lopen. En 3 maal 164 is… meer dan 430. Ik heb het er dus net niet uit gehaald!”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel