Gesprekjes
2 min leestijd

“Het geld heb ik teruggekregen van de reisverzekering”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Janita (33) uit Amsterdam over de reisverzekering.

“We maken regelmatig een verre reis, het liefst met onze kinderen erbij. Bij onze rondreis in Indonesië bijvoorbeeld was onze tweede dochter nog maar 7 maanden oud, onze oudste was toen 3. We houden er de filosofie op na dat je een mooie reis pas echt intens beleeft door de ogen van een kind. Omdat we zo vaak reizen, was een doorlopende reisverzekering wel enorm handig. Ik heb er ook een paar keer gebruik van moeten maken.”

Niet voor iets ernstigs hoop ik?

“Gelukkig niet. Toen ik een weekendje naar London ging, had iemand op mijn vlucht precies hetzelfde koffertje. Blijkbaar had diegene de mijne van de bagageband weggekaapt. Ik kwam in het hotel en werd verrast door een koffer vol met boxershorts. Toen heb ik wat basisspullen zoals tandpasta en iets om aan te trekken moeten kopen. Mijn bagage zou ik namelijk pas in Nederland weer terugkrijgen. De uitgaven voor alle spullen die ik in London uit nood moest kopen heb ik gelukkig teruggekregen van de reisverzekering.”

Fijn dat je het geld terugkreeg. Heb je eigenlijk reisverzekeringen vergeleken voordat je er een afsloot?

“Oef, ik zit al zo lang bij dezelfde reisverzekeraar. Al van toen ik 14 was en op schoolreisje ging naar London. Omdat mijn ouders bij Centraal Beheer Achmea zaten, ben ik ook daarbij aangesloten. Eigenlijk heb ik dat nooit veranderd. Ik zie ook niet in waarom, ik ben heel tevreden!”

Goed om te horen. Waar gaat de volgende reis heen?

“Nu onze oudste dochter leerplichtig is en ik in verwachting ben van ons derde kindje maken we even geen verre reis meer. Volgende week gaan we naar Denemarken. Ik ben nooit eerder in die hoek van Europa geweest. Dagje Legoland, Kopenhagen en lekker uitwaaien op het strand; ik kijk ernaar uit!”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel