Verzekeringen
1 min leestijd

Verzekeringskaarten geven snel inzicht in de dekking van je verzekering

Roos weet dat verzekeringen vergelijken echt heel lastig is. Uit onderzoek bleek dat 89 procent van de consumenten snel wil weten wat onder de dekking van een verzekering valt. Nog eens 85 procent verlangt heldere taal om goed te snappen wat er onder die dekking valt.

Verzekeringskaarten geven snel inzicht in dekking

Als antwoord hierop heeft de verzekeringssector het initiatief genomen voor verzekeringskaarten. Wat zijn dat. Met verzekeringskaarten kun je in één oogopslag zien wat bij je verzekering wel en niet gedekt is per type verzekering. Met behulp van iconen en een korte toelichting kan je snel zien wat de dekking op het specifieke punt is.

De eerste verzekeringskaarten beschikbaar

Na de bekendmaking hiervan eind 2015 werken de verzekeraars aan de slag gegaan om de eerste verzekeringskaarten te maken. Ruim veertig verzekeringsproducten van Aegon, Allianz, Ardenta, DAS, Leidsche Verzekeringen, ZLM en NH1816 zijn inmiddels te raadplegen via een verzekeringskaart. Achter de schermen wordt hardt gewerkt om in totaal 175 verzekeringskaarten klaar te zetten. Eind 2016 moeten alle verzekeraars de kaarten op hun website aanbieden.

verzekeringskaart-voorbeeld

Verzekeringen vergelijken wordt makkelijker

Roos is erg blij met de verzekeringskaart bij je nieuwe verzekeringspolis. Doordat de belangrijkste dekkingen op de kaart staan is het makkelijk om snel te bepalen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de keuzes die je hebt. Doordat het Verbond van verzekeraars dit zelf doet kan het zelfs uitgroeien tot een standaard. Roos wil hier graag bij aansluiten als we je advies geven over je nieuwe verzekering.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel