Autoverzekering
3 min leestijd

Autoverzekering na scheiding, hoe regel ik dat?

Zit jij midden een scheiding? Het één en ander moet daarvoor geregeld worden. Een onderdeel hiervan is dat de autoverzekering ook moet veranderen. Wil je weten hoe dit in zijn werking gaat? Lees het artikel verder.

Bij een scheiding komen een hoop dingen kijken. Naast dat een scheiding erg vervelend is, moeten er ook hoop administratieve zaken geregeld worden. Het zijn vaak zaken zoals het huis en de auto. Heb jij samen een autoverzekering afgesloten? Dan moet deze ook worden veranderd. In dit artikel lees jij alles over de autoverzekering na een scheiding.

Wat moet ik regelen voor mijn autoverzekering na een scheiding?

Het belangrijkste wat je moet regelen voor een autoverzekering na een scheiding, is het veranderen van de naam. Met zijn tweeën moet je gaan kiezen op welke naam de verzekering van de auto komt te staan. Wil je de auto overzetten op een andere naam? Dan moet de persoon die de verzekering op zijn naam heeft naar het postkantoor. Daar krijgt hij een vrijwaringsbewijs om aan te tonen dat de auto niet meer op zijn naam staat. Vervolgens moet het vrijwaringsbewijs overgedragen worden aan de persoon die de auto overneemt. Zij kan vervolgens alvast online vergelijken welke autoverzekering zij wilt afsluiten.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Hoe ziet de autoverzekering eruit na een scheiding?

Een groot onderdeel van een autoverzekering is het aantal schadevrije jaren. Dit onderdeel zorgt er vaak voor dat een premie veel goedkoper afgesloten kan worden. Als je auto al op jouw naam stond, blijven de schadevrije jaren ook op jouw naam staan. Neem jij de auto over en stond de verzekering niet op jouw naam? Dan kan je deze schadevrije jaren helaas niet overnemen. De ex-partner heeft namelijk een aantal jaren opgebouwd en deze blijven gekoppeld aan hem. Jouw ex-partner kan er wel altijd voor kiezen om zijn schadevrije jaren aan jouw over te dragen. Via deze manier kan jij goedkoper een nieuwe verzekering afsluiten. Als jouw partner dit niet wilt doen, begin je helaas met nul schadevrije jaren.

De schadevrije jaren verdelen na het opzeggen van de verzekering na breuk

Hebben jullie beide een auto verzekerd bij dezelfde verzekering? Dan kan het zo zijn dat er meer korting wordt gegeven op het moment dat jullie uit elkaar gaan. De persoon met de minste schadevrije jaren krijgt namelijk precies dezelfde korting als hun ex-partner. Maar op het moment dat jullie uit elkaar gaan, komt deze extra korting te vervallen. Daardoor kan het voorkomen dat jouw premie flink gaat stijgen. Ben jij de persoon met de minder schadevrije jaren? Dan is het slim om alvast online te gaan vergelijken naar eventuele goedkopere premies die beter bij jou passen. Kijk niet alleen naar de prijs maar let ook op de kwaliteit. Je wilt namelijk niet te veel betalen voor een premie en voor alsnog te maken krijgen met extra kosten.

Roos helpt jou met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel