Autoverzekering
4 min leestijd

Autoverzekering vergelijken? Kassa geeft de volgende tips

Ben jij bezig met een autoverzekering te vergelijken? Kassa van BNNVARA helpt tijdens het vergelijken van de autoverzekering. Zij duidelijk vaak in het onderwerp de autoverzekering en hebben hier enkele tips voor. Wij vertellen jou welke tips zij hebben voor jou. Lees verder.

Het programma Kassa van BNNVARA helpt consumenten vaak om enkele euro’s te besparen. Een onderwerp wat regelmatig terugkomt in het programma is de autoverzekering. Zo geeft Kassa jou enkele tips hoe jij makkelijk kan besparen op een autoverzekering? Wil jij weten welke tips zit zijn? Lees het artikel verder en ontdek hoe kassa jou kan helpen tijdens het vergelijken van de autoverzekering.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Hoe kan Kassa mij helpen om een autoverzekering te vergelijken?

Een autoverzekering is voor autobezitters een belangrijke kostenpost. Op het moment van schade dekt de verzekeraar de kosten en zorgt het ervoor dat jij meer geld overhoudt. Ook het BNNVARA programma Kassa is hier erg bewust van en helpen consumenten graag om de nodige euro’s te besparen. Maar wie is Kassa eigenlijk? Kassa is een tv-programma waarbij verschillende consumentenklachten, tips, tests en nieuwtjes aan het bod komen. Vaak met het doel om consumenten te laten besparen en te kijken hoe een bepaalde dienst goedkoper kan. Kassa heeft het regelmatig over de autoverzekering en hoe de consument deze het beste kan afsluiten. De tips die Kassa vaak geeft aan consumenten gaan wij vandaag met jou delen.

De eerste tip van Kassa tijdens het vergelijken van de autoverzekering: let op de leeftijd van de auto

Een autoverzekering is vaak een kostenpost die doorlopend is. Vaak mag jij na een jaar de verzekering aanpassen of zelf overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat jij aan het afsluiten heb gekozen voor een WA volledige casco verzekering, maar dat nu minder relevant blijkt te zijn. Bekijk namelijk goed per jaar of de voorwaarden nog relevant zijn voor jouw auto. Ook kassa is hier bewust van. Zij zeggen dat wanneer de auto jonger is dan vijf jaar, jij beter de WA volledige casco verzekering kan afsluiten. Is de auto ouder dan vijf tot tien jaar? Dan kan je de verzekering vaak verlagen naar de WA-verzekering. Zo bespaar jij enkele tientjes aan het einde van de maand.

De tweede tip van Kassa: online vergelijken voor de beste autoverzekering

Zoals eerder genoemd, is de autoverzekering vaak een doorlopende kostenpost. Veel consumenten laten deze verzekering dan ook doorlopen en kijken er niet meer naar om. Toch kan het enorm schelen als jij na een jaar weer gaat vergelijken naar een nieuwe autoverzekering. In de markt is flinke concurrentie en dit zorgt ervoor dat prijzen kunnen verschillen. Kassa geeft aan om dit jaarlijks te doen. Op een jaarbasis kan jij namelijk een hoop besparen als je de juiste verzekeraar kiest met een voordelige premie. Het loyaal zijn aan een verzekeraar loont helaas niet. Het kan wel voorkomen dat jou gekozen premie het goedkoopste is. Dan is het niet nodig om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar.

Derde tip van Kassa: Schade claimen bij de verzekeraar of zelf betalen?

Rij jij al jarenlang schadevrij en rij je per ongeluk een kleine schade bij een andere auto? Dan kan het verstandig om de schade een keer zelf te betalen, als de middelen daarvoor aanwezig zijn. De schadevrije jaren kunnen namelijk ervoor zorgen dat jij een forse korting kan ontvangen tijdens het afsluiten van een nieuwe verzekering. Ook zorgt het ervoor dat de premie wordt verhoogd en wordt de huidige no-claimkorting verlaagd. Daarvoor is het belangrijk om goed na te denken om de schade een keer zelf te betalen. Zeker als het gaat om een relatief kleine schade. Om te weten wat de juiste keuze is, kan je altijd contact opnemen met een adviseur om de voordeligste mogelijkheid te bespreken.

De laatste tip van Kassa: Jongeren en oudere vormen risicogroep. Zo regel je de beste verzekering

De verzekeraar heeft verschillende risicogroepen opgesteld om hoge kosten te voorkomen. Helaas vallen de jongeren en de ouderen onder deze risicogroepen. Dit zijn de 70-plussers en de 25-minners. Statistisch gezien rijden zij meer schade terwijl dit in de werkelijkheid helemaal niet zo hoeft te zijn. Hierdoor moeten zij vaak een hogere premie betalen. Kassa zegt dat voor jongeren het slim is om eerst te starten met een kleinere, lichtere auto. Als een auto een te hoog vermogen heeft, kunnen zij geweigerd worden bij de verzekeraar. Ouderen kunnen beter hun auto op de naam zetten van een jonger iemand. Zo kunnen zij voorkomen om geweigerd te worden bij een verzekeraar.

Roos helpt jou met het afsluiten van de beste autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel