Autoverzekering
1 min leestijd

Wat is de meldcode van mijn auto?

Chassis-, framenummer, identificatiecode, meldcode? Hoelang moet je onder de auto liggen met een zaklamp om deze code te vinden? Geen zorgen, Roos legt je uit hoe je die meldcode van je auto zo kan vinden.

Meldcode auto nodig bij afsluiten autoverzekering

Als je een auto op uw naam heeft staan, is een autoverzekering wettelijk verplicht. Bij het afsluiten van een WA-, een beperkt casco of een All risk dekking vraagt de autoverzekeraar naar de meldcode van jouw auto en het kenteken. Met deze meldcode en kentekennummer meldt jouw autoverzekeraar de autoverzekering aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zo weet de RDW zeker dat je niet onverzekerd in een auto rondrijdt. Het is daarom belangrijk dat je de juiste meldcode opgeeft!

Waar vind ik de meldcode van mijn auto?

De meldcode van uw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van jouw auto. De meldcode van je auto vind je op deel 1B van het kentekenbewijs van je auto.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel