Wat is de meldcode van mijn auto?

Chassis-, framenummer, identificatiecode, meldcode? Hoelang moet je onder de auto liggen met een zaklamp om deze code te vinden? Geen zorgen, de meldcode van je auto heb je zo gevonden!

Door Roos op 4 maart 2015 met een leestijd van 1 minuut

logo dagen color

€ 1.000 in 14 dagen verdienen?

Wil je geld besparen op je maandelijkse uitgaven en meer tijd en geld overhouden voor de leuke dingen in het leven? Meld je dan aan voor onze e-mailreeks ‘in 14 dagen minder geld uitgeven’. Doe je mee?

Ja, ik wil meer wetenJe ontvangt elke dag een leuke én makkelijke bespaartip in je e-mail!

 

Meldcode auto nodig bij afsluiten autoverzekering

Als je een auto op uw naam heeft staan, is een autoverzekering wettelijk verplicht. Bij het afsluiten van een WA-, een beperkt casco of een All risk dekking vraagt de autoverzekeraar naar de meldcode van jouw auto en het kenteken. Met deze meldcode en kentekennummer meldt jouw autoverzekeraar de autoverzekering aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zo weet de RDW zeker dat je niet onverzekerd in een auto rondrijdt. Het is daarom belangrijk dat je de juiste meldcode opgeeft!

Waar vind ik de meldcode van mijn auto?

De meldcode van uw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van jouw auto. De meldcode van je auto vind je op deel 1B van het kentekenbewijs van je auto.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.