Autoverzekering
3 min leestijd

Een autoverzekering berekenen doe je zo

Ben jij bezig met het afsluiten van een autoverzekering? Beken dan goed welke premie jij gaat betalen. In dit artikel lees jij hoe jij makkelijk een autoverzekering kan berekenen. Lees verder

Het afsluiten van een autoverzekering kan een hele klus zijn. Zeker als het jouw eerste keer is. Het is altijd goed om vooraf jouw autoverzekering te berekenen en niet voor de eerste de beste verzekering te kiezen. Je kan namelijk flink geld besparen als je goed onderzoek doet naar de verschillende kosten en onderdelen die belangrijk zijn tijdens het afsluiten van een autoverzekering. Wil jij weten hoe je makkelijk jouw autoverzekering kan berekenen? Lees het artikel dan verder.

Drie stappen en jij kan makkelijk een autoverzekering berekenen

Een autoverzekering kan je makkelijk online berekenen. Om te starten heb je enkele informatie nodig. De eerste paar vragen die je vaak krijgt is het kenteken van de huidige auto waarin je rijdt en de postcode en huisnummer waarop je bent ingeschreven. De volgende vragen bestaan uit het aantal schadevrije jaren die jij tot nu toe hebt gereden en hoeveel kilometer per jaar jij rijdt met desbetreffende auto. Een belangrijke vraag die je daarna krijgt is welke verzekering jij hebt liefst wil gaan afsluiten. Via deze stapjes kan jij makkelijk jouw autoverzekering vergelijken en ervoor zorgen dat je voor een scherpe prijs een premie kan afsluiten.

Drie soorten autoverzekeringen die jij kan berekenen

In totaal zijn er drie soorten verzekeringen die jij als bestuurder kunt kiezen. Dit zijn de WA-verzekering, WA beperkt casco verzekering of de all risk verzekeringen. Als je voor de goedkoopste verzekering wilt kiezen, dan moet je voor de WA-verzekering gaan. Bij deze verzekering ben jij alleen verzekerd voor de schade die jij toebrengt bij andere. Ook heb je de WA beperkt casco verzekering die ervoor zorgt dat jij verzekerd bent tegen brand, schade en diefstal. Deze verzekering is wel iets duurder dan de WA-verzekering. De allerlaatste verzekering is de all risk verzekering en dit is gelijk de duurste van de drie verzekeringen. Bij de all risk verzekering ben jij 100% verzekerd tegen welke schade dan ook. Tijdens het kiezen van een verzekering is goed om na te denken hoeveel schade jij daadwerkelijk kan oplopen.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Verschillende factoren spelen mee tijdens het berekenen van de autoverzekering

Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat jij jouw verzekering goedkoper kan afsluiten. Toch kunnen ook deze factoren ervoor zorgen dat de verzekering duurder kan uitvallen. Ben jij een net beginnende bestuurder? Dan sluit jij voor een hogere prijs de verzekering af omdat jij een korte rijervaring hebt. Ook kan de woonplaats van groot belang zijn tijdens het berekenen van de autoverzekering. Je betaalt meer wanneer je in een drukke stad woont dan in een klein dorpje. Het is ook hier handig om rekening mee te houden tijdens de berekening van de premie. De auto waarin jij rijdt kan niet vergeten worden. Heb je net een dure auto gekocht? Dan kan je verwachten dat de premie hoger uitvalt dan wanneer jij een kleiner of tweedehands model koopt.

Bereken de autoverzekering niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit

Een goedkope autoverzekering is natuurlijk fijn omdat je meer geld overhoudt voor andere zaken, maar het is wel belangrijk dat de kwaliteit van de verzekering ook goed is. Daardoor is het goed om tijdens de berekening van de autoverzekering goed te onderzoeken welke partijen een verzekering aanbieden en wat voor voordelen zij aanbieden zodra jij klant wordt. Vergeet niet dat jij volledige dekking wilt krijgen op het moment dat jij schade rijdt en niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Naast dat moet jij als bestuurder veilig rijden zodat jij uiteindelijk ook nog eens gebruik kan maken van de extra korting op de schadevrije jaren.

Met Roos kan jij makkelijk jouw autoverzekering berekenen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel