Autoverzekering
3 min leestijd

Ditzo autoverzekering

Je bent op zoek naar een nieuwe autoverzekering of je wilt overstappen. Benieuwd of de Ditzo autoverzekering misschien wel de juiste voor jou is? Je leest het in dit artikel.

Vraag je je af of jij de juiste autoverzekering hebt? Of ben je op zoek naar een nieuwe? Miscchien is Ditzo wel de juiste voor jou. De verzekeringsmaatschappij Ditzo biedt verschillende verzekeringen, waaronder autoverzekeringen.
Je leest in dit artikel wat de Ditzo autoverzekering inhoudt en waarom het wel of niet de juiste verzekering is voor jou. Daarvoor hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Wat is Ditzo?

Ditzo is in 2007 opgericht als dochteronderneming van ASR Nederland. Het bedrijf dat zich ‘internetverzekeraar’ noemt, vindt heldere communicatie en voorwaarden belangrijk. Ditzo is bereikbaar per e-mail, post en telefonisch, maar daarnaast ook via Twitter, Facebook en Whatsapp.

Voordelen Ditzo autoverzekering

De autoverzekering van Ditzo heeft een aantal voordelen. De belangrijkste hebben we hier voor je op een rijtje:

  • Schadevrije jaren zijn 3 jaar geldig
  • Goede pechhulpdekking beschikbaar
  • No-claimkorting tot 75%
  • Zeer goed bereikbaar

Basisdekking Ditzo

Onder de WA dekking van Ditzo valt alleen schade aan andere auto’s.
Onder de WA Gedeeltelijk Casco dekking valt ook inbraak, ruitschade, schade door brand en natuur, reparatiekosten en diefstal of total loss. Onder de Ditzo Volledig Casco komt daar ook nog eens schade aan eigen auto bij.

Aanvullende dekking Ditzo

Naast de basisdekking kun je nog kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

  • Pechhulpverzekering
  • Schade inzittendenverzekering
  • Motorrijtuigen rechtsbijstandverzekering
  • Extra’s boven de €1.000

Schade melden bij Ditzo

Bij acute schade kun je altijd (24/7) bellen met de Ditzo Alarmcentrale: +31 30 699 07 08. Heb je non-acute schade, dan kan je dit eenvoudig melden via de online omgeving Mijn Ditzo, door te whatsappen met 06 – 516 777 01 of bellen met 030 – 699 79 30. Als je ruitschade hebt, hoef je dat niet eerst te melden. Je kunt direct een afspraak maken met een autoruitbedrijf bij jou in de buurt.
Ingevulde schadeformulieren kunnen opgestuurd worden naar:

Ditzo Schadeservice
Postbus 2072
3500 HB
Utrecht

Bonus/malus bij Ditzo

Ditzo maakt gebruik van een Bonus Malus tabel. Met een bonus-malus ladder wordt op basis van je schadevrije jaren bepaald of je een no-claimkorting op je autoverzekeringspremie ontvangt. Op de bonus-malus ladder kun je aflezen hoe hoog deze korting is. Je vindt ‘m op de website van Ditzo.

Is Ditzo de goedkoopste autoverzekering?

De autoverzekering van Ditzo is goedkoop en biedt goede voorwaarden. Maar of jij ermee het goedkoopst en het best uit gaat zijn hangt af van je situatie, auto en de dekkingsspecificaties. Daarom loont het altijd om autoverzekering te vergelijken!

Ditzo autoverzekering vergelijken

Als je de Ditzo autoverzekering overweegt, raadt Roos je aan om te (laten) checken of het de beste optie voor jou is. En Roos doet dat graag voor je!

Vergelijk je autoverzekeringRoos helpt je met besparen

Ditzo autoverzekering opzeggen

Heb je een Ditzo autoverzekering en wil je deze liever opzeggen? Lees dan dit artikel over het opzeggen van autoverzekeringen.
De Ditzo verzekering is na een jaar dagelijks opzegbaar. Ditzo beëindigt je verzekering dan binnen een maand waarbij je vooruitbetaalde premie terugkrijgt. Je kunt je autoverzekering online opzeggen via je persoonlijke account op “Mijn Ditzo”.

Roos helpt jou de beste deals te vinden, ook voor autoverzekeringen

Roos helpt je op drie gebieden:

 • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
 • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
 • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel