Autoverzekering
3 min leestijd

Korting op autoverzekering, hier lees jij hoe je dat regelt

Wil jij weten hoe je een korting kan ontvangen tijdens het afsluiten van een autoverzekering? In dit artikel vertellen wij jou precies hoe je dit moet regelen. Lees hier meer.

Het kopen van een auto is voor sommige mensen een grote mijlpaal, zeker als je er lang voor hebt gespaard. Toch komen tijdens het kopen van een auto verschillende kosten om de hoek kijken. Zoals de wegenbelasting die je moet betalen maar ook een de maandelijkse kosten van een autoverzekering. In totaal kunnen de kosten toch nog hoog oplopen maar je kan een korting ontvangen op jouw autoverzekering. Wil je weten hoe je dat regelt? Lees het artikel verder.

Vergelijk om korting te krijgen op jouw autoverzekering

In Nederland zijn er meer dan tien soorten verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Per verzekeraar zijn er verschillende onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat jij een goedkopere verzekering kan afsluiten. Bijvoorbeeld door middel van jouw opleiding of het aantal schadevrije jaren. Als je dit als consument goed uitzoekt, kan je voordeliger uitkomen op jouw autoverzekering. Daardoor moet je nooit bij de eerste de beste verzekeraar jouw autoverzekering afsluiten. Vergelijken bij verschillende verzekeraars loont. Online zijn er verschillende tools of sites die jou kunnen helpen deze verzekeraars en de kosten erbij te vergelijken. Hierdoor kan je uiteindelijk jouw premie goedkoper afsluiten en hou je extra geld over aan het einde van de maand. Dit kan je bijvoorbeeld weer uitgaven aan uitstapjes of op de spaarrekening laten staan. Roos helpt je graag met het vergelijken!

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Voordeel ontvangen door te vergelijken via verschillende vergelijkingswebsites

Online zijn verschillende soorten partijen die jou kunnen helpen deze vergelijking makkelijk te maken. Deze platforms zijn vaak onafhankelijk en vinden het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd worden om de beste deal af te sluiten. De beste autoverzekering hoeft namelijk niet per se de duurste te zijn. De kosten bij de duurste kunnen soms drie keer zoveel zijn als de goedkoopste. Op deze sites kan je heel makkelijk een vergelijking maken tussen deze verschillende. De gegevens die je moet invullen zijn je kenteken, postcode, adres en geboortedatum. Vervolgens komt er een lijst uit met verschillende verzekeringen en de prijs kwaliteit verhouding ervan. Zo kan jij als consument makkelijk tot € 200,- besparen op jouw autoverzekering.

Maximale korting op jouw autoverzekering door schadevrij rijden

Een hele simpele manier om korting te krijgen op jouw autoverzekering is door schadevrije jaren op te bouwen. Op een moment dat je als bestuurder jarenlang zonder schade rijdt, heb jij een aardige no-claimkorting opgebouwd. Bij veel verzekeraars kunnen de kortingen zelfs tot 80% oplopen als jij jarenlang geen schade hebt gereden. Jouw premie gaat omlaag met een bepaald percentage door het aantal schadevrije jaren die jij tot nu toe hebt gereden. Door een no-claim-beschermer hou jij je behaalde korting die je hebt opgebouwd op het moment dat je een schadeclaim wilt indienen waarvan jij niet de dader bent. Bijvoorbeeld als er iemand tegen jouw auto aanrijdt.

Belangrijk om te weten is dat wanneer jij jouw autoverzekering opzegt, het daadwerkelijke aantal schadevrije jaren telt. De no-claim-beschermer geldt alleen bij jouw huidige verzekeraar en vervalt zodra jij overstapt. Dus wanneer jij een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, moet jij hier rekening mee houden om verrassingen te voorkomen.

Waarom zou je teveel betalen? Roos helpt je hierbij

Geen inzicht in jouw maandelijkse kosten en je wilt graag besparen? Roos helpt jou hier graag mee verder. Wij helpen je overzicht te creëren in jouw maandelijkse uitgaven. Ook sturen wij je handige seintjes op het moment dat je slimmer kan uitgeven of wanneer een abonnement komt te verlopen. Zo hou je aan het einde van de maand meer over en kan je dit besteden aan leuke dingen. Geïnteresseerd in onze hulp of heb je een vraag? Neem een kijkje op onze website en start met besparen!

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel