Energie
2 min leestijd

ANWB Contract Service

logo dagen color

€ 1.000 in 14 dagen verdienen?

Wil je geld besparen op je maandelijkse uitgaven en meer tijd en geld overhouden voor de leuke dingen in het leven? Meld je dan aan voor onze e-mailreeks ‘in 14 dagen minder geld uitgeven’. Doe je mee?

Ja, ik wil meer wetenJe ontvangt elke dag een leuke én makkelijke bespaartip in je e-mail!

 

Automatische verlengingen voorkomen

Het tegenstrijdige van de contractenservice van ANWB is dat je juist een contractenservice nodig hebt om niet te vergeten het lidmaatschap van de ANWB zelf op te zeggen. Ben je te laat? Dan zit je er namelijk nog een vol jaar aan vast.
Sinds de Wet van Dam is ingegaan per 1 december 2011, is het verboden om contracten – denk aan sportschoolabonnementen, energiecontracten – stilzwijgend voor een jaar te verlengen. Dat soort contracten kun je tegenwoordig maandelijks opzeggen. Behalve het lidmaatschap van ANWB, die moet je ieder jaar vóór 15 november opzeggen. Dus juist voor de eigen dienst van ANWB heb je als consument een dergelijke contractenservice nodig.

ANWB stilzwijgend verlengd

Zelf legt ANWB op zijn website uit dat ANWB een vereniging is. Daarom valt het lidmaatschap niet onder deze wet. De bedenker van de Wet van Dam – Martijn van Dam – schrijft op zijn website het volgende hierover: “De ANWB mag zijn lidmaatschap stilzwijgend blijven verlengen, hoewel het natuurlijk veel fatsoenlijker zou zijn van de ANWB om dat niet te doen.”

Verhoging tarieven ANWB

Op de Facebookpagina van ANWB regent het sinds kort klachten nadat ANWB de tarieven voor de wegenwachtservice in 2015 met 15 euro verhoogd heeft. ANWB beperkt het aantal Wegenwachtpakketten om zo meer duidelijkheid voor de klanten te scheppen, legt woordvoerder Ad Vonk uit. Met instemming van de ledenraad blijven er maar 9 pakketten over. Gevolg is dat 800.000 van de 3,5 miljoen Wegenwachtklanten meer gaan betalen, of voor een goedkopere en minder uitgebreide service moeten kiezen.
Wie niet binnen zes weken opzegt, zit een jaar vast aan deze duurdere service.

Contractwekker van Roos is wel gratis voor iedereen

De contractenservice van Roos is anders. Deze gratis dienst is voor iedereen beschikbaar. Als je op HalloRoos.nl de einddata van je contracten ingeeft, laat Roos je weten wanneer het tijd wordt om over te stappen. Ze biedt je gelijk ook drie betere deals aan. Want iedereen wilt toch tijd en geld besparen?

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel