Contracten
1 min leestijd

ANWB lidmaatschap opzeggen

Het ANWB lidmaatschap liep in het verleden altijd per kalenderjaar en moest je opzeggen voor 15 november van het nieuwe jaar. Dat riep bij veel ANWB leden ergernis op omdat die datum snel werd gemist en je ongewenst weer een jaar vast zat aan het ANWB lidmaatschap.

Opzeggen ANWB lidmaatschap, Roos helpt

Opzeggen van je ANWB lidmaatschap kan direct via de klantenservice van de ANWB. Roos helpt je te herinneren wanneer je in actie moet komt. Maak het jezelf makkelijk en voer je ANWB lidmaatschap en verloopdatum in bij de Roos contractwekker en wij zorgen dat je altijd op tijd een herinnering krijgt om in actie te komen zodat je niet ongemerkt je contract wordt verlengd.

Opzeggen tijdens eerste jaar ANWB lidmaatschap

Heb je een nieuw lidmaatschap bij de ANWB afgesloten? Dan kan je tijdens het eerste jaar niet opzeggen. Wil je direct van je lidmaatschap af, dan kan dat pas na het eerste jaar dat je af moet maken. Wil je er daarna vanaf, dan moet je uiterlijk 1 maand voor het einde van dat jaar opgezegd hebben. De datum is afhankelijk van de startdatum van je lidmaatschap.

Goed om te weten. Je kan in dat eerste jaar niet overstappen naar een minder uitgebreide en goedkopere Wegenwacht Service. Dit kan pas na afloop als het nieuwe jaar gaat starten.

Opzeggen als je al langer lid bent van de ANWB wegenwacht

Als lid van de ANWB kan je op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Je betaalt bij de ANWB altijd voor een heel jaar vooruit, je krijgt het aantal dagen dat je geen gebruik meer maakt van het ANWB lidmaatschap weer terug.

Veel klachten over opzeggen ANWB lidmaatschap

De oude situatie waarbij leden voor 15 november hun ANWB lidmaatschap moesten opzeggen heeft in de loop der jaren tot veel klachten en ongewenste verlengingen geleid.

Vanaf 1 januari 2016 is het ANWB lidmaatschap gewijzigd en gaat het niet meer per kalenderjaar. Vanaf die datum is het lidmaatschap gewijzigd en kan het op elk moment in gaan. Tegelijk is ook het opzegtermijn teruggebracht naar 1 maand.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel