Energie
12 min leestijd

Jouw energiecontract bij je energieleverancier opzeggen? Zo regel jij dat zelf

Wil je zelf een energiecontract opzeggen, maar zit je met een aantal onduidelijkheden? Dan ben je op de juiste plek belandt, Roos heeft het namelijk voor je uitgezocht. Wij gaan je vertellen hoe het zit als je zelf je energiecontract moet opzeggen en hebben de contactgegevens van jouw energieleverancier op een rijtje gezet zodat je dit niet zelf hoeft uit te zoeken. 

Je energiecontract opzeggen? Waar je op moet letten

Als je je contract wilt opzeggen is het als eerst belangrijk om te weten wat voor soort energiecontract je hebt. Zo heb je een vast energiecontract en een energiecontract zonder einddatum. Met een vast contract heb je een energiecontract afgesloten voor een bepaalde periode. Bij het vroegtijdig opzeggen van een vast contract riskeer je een opzegboete van maximaal 250 euro.

Check de einddatum van je lopende energiecontract

Check bij het opzeggen van je energiecontract dus altijd de einddatum van je contract. Je hebt bij het beëindigen ook altijd nog te maken met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen.

Meer weten over boete opzeggen energiecontract?

Handig om te weten voordat je je energiecontract gaat opzeggen

Een energiecontract is persoonsgebonden. Het contract staat dus op een naam in plaats van op een adres en die persoon is dus ook de contracthouder.

Volgens de wet mag je daarnaast een contract ook altijd opzeggen op dezelfde manier zoals je die hebt afgesloten.

Overstappen van energieleverancier?

Wanneer je gaat overstappen naar een andere energieleverancier hoef je niet je huidige contract te beëindigen. Jouw nieuwe energieleverancier regelt dit namelijk voor je. Je moet wel zelf doorgeven wanneer je huidige contract afloopt als je gaat overstappen, anders gaat je nieuwe contract gelijk in en ontvang je mogelijk een opzegboete.

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Wanneer moet je zelf je energiecontract opzeggen

In welke situaties kun je het best zelf je energiecontract opzeggen? Ga je verhuizen, is er iemand overleden, ga je uit elkaar of ga je samenwonen. Roos zet ze voor je op een rijtje.

Let op: als je een energiecontract opzegt moet je vaak weer opnieuw aansluitkosten betalen. Zeg dus nooit zomaar op of controleer dit goed bij je energieleverancier.

Verhuizing: energiecontract opzeggen of meenemen

Ga je verhuizen? Dan heb je de keuze om je huidige energiecontract mee te nemen of om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Tip van Roos: vraag altijd na bij je energieleverancier of je zonder boete kan opzeggen.

Wil je in je nieuwe huis overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vraag dan een nieuw energiecontract aan. Roos helpt je hier graag bij.

Vraag een nieuw energiecontract aan »

Wil je je huidige energiecontract opzeggen? Onderaan de pagina staat jouw energieleverancier met alle contactgegevens.

Er is iemand overleden

Als er een familielid of naaste is overleden waarvan jij de erfgenaam bent moet het energiecontract ook zelf opgezegd worden. Of eventueel aangepast als er nog iemand in het huis woont. Vaak wordt een opzegvergoeding hier niet in rekening gebracht. Check dit bij je energieleverancier.

Wat te doen bij scheiden: energiecontract opzeggen?

Gaan jullie uit elkaar? Dan moet er vaak wat geregeld worden. Ben jij de contracthouder dan kan je het contract behouden of meenemen naar een andere woning. De ander zal dan een nieuw energiecontract moeten afsluiten. Maak hier samen goede afspraken over.

Je energiecontract opzeggen bij samenwonen

Ga je samenwonen? Gefeliciteerd! Als je gaat samenwonen gaat er iemand (of beide) zijn oude huis moeten verlaten. Bepaal welk energie contract jullie eventueel meenemen. De ander zal dan zelf zijn energiecontract moeten opzeggen of het termijnbedrag moeten aanpassen (als er nog iemand in het vorige huis woont).

Meer weten of termijnbedrag wijzigen?

Zo zeg je jouw energieleverancier op

Het opzeggen van je energiecontract kan nogal een uitdaging zijn. Roos heeft daarom voor alle energieleveranciers de contactgegevens op een rijtje gezet, zodat je je energiecontract kan opzeggen of vragen kan stellen.

Tip van Roos: als je contact opneemt met jouw energieleverancier, zorg dan dat je jouw klantgegevens bij de hand hebt. Die kan je vinden op de laatst ontvangen factuur, de ‘mijn omgeving’ van jouw energieleverancier of op je bankafschrift.

Anode Energie

Anode Energie is een 100% zelfstandige energieleverancier. Ze streven ernaar om een verkozen en aanbevolen kwaliteitspartner te zijn, gebaseerd op betrouwbaarheid, klanttevredenheid en duurzame bedrijfsresultaten.

Anode Energie opzeggen

Je kunt met de klantenservice van Anode in contact komen door te bellen, te e-mailen of door ze post op te sturen.

Anode Energie klantenservice

Budget Energie

Budget Energie is een prijsvechter die 100% groene gas en stroom levert. Dit doen zij door middel van windenergie en zonne-energie.

Budget energie opzeggen

Je energiecontract opzeggen bij Budget Energie? Je kunt de klantenservice bereiken via de telefoon, de e-mail, de post of via de chat op hun site.

Budget Energie klantenservice

  • Telefoon: 020 – 205 55 55 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 18:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Postadres: Budget Energie, Postbus 11950, 1001 GZ Amsterdam
  • Chatten: te vinden via de onderstaande link (zelfde tijden bereikbaar als telefoon)
  • Budget Energie energiecontract opzeggen

Clean Energy

De missie van Clean Energy is om samen met hun klanten een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het klimaatprobleem. Ze leveren dan ook volledig groene energie.

Clean Energy opzeggen

De klantenservice kun je bereiken via de telefoon, de e-mail en door middel van post te versturen.

Clean Energy klantenservice

DELTA Energie

DELTA is een Zeeuwse energieleverancier die hun klanten voorziet van 100% groene stroom. Ze gebruiken de natuurelementen wind, water en zon in hun voordeel.

DELTA Energie opzeggen

De klantenservice van DELTA is bereikbaar via de telefoon, e-mail, post en social media.

DELTA Energie klantenservice

DGB Energie

DGB Energie levert zelfstandig zowel gas en elektriciteit. Ze staan bekekend als een typisch Oer-Hollands bedrijf met de wortels in de agrarische sector. Ze kopen duurzame energie in bij de agrarische sector, van agrariërs zelf.

DGB Energie opzeggen

Contact opnemen met DGB Energie kan via de telefoon, over de e-mail of door middel van post. Een energiecontract bij DGB Energie moet altijd schriftelijk worden opgezegd.

DGB Energie klantenservice

Easy Energy

Easy Energy levert groene stroom en gas aan hun klanten. Ook bieden ze hun energie aan tegen de werkelijke handelsprijzen voor stroom en gas.

Easy Energy opzeggen

Als je contact wilt opnemen met de klantenservice van Easy Energy kan je dit doen door te bellen, een e-mail te sturen, post te versturen of door te chatten op hun site.

Easy Energy klantenservice

  • Telefoon: 085 888 3658 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Postadres: e-Energy Europe B.V. Petrus Regoutplein 1 E01, 6211 XX Maastricht
  • Chatten: te vinden via de onderstaande link (zelfde tijden bereikbaar als telefoon)
  • Easy Energy energiecontract opzeggen

Eneco

Eneco is een van de grootste investeerders in duurzame energie. Met hun missie ”Duurzame energie van iedereen” laat Eneco hun klanten slimmer en duurzamer om gaan met energie.

Eneco opzeggen

Contact maken met de klantenservice van Eneco kun je doen door te bellen, te e-mailen of door post op te sturen.

Eneco klantenservice

Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is een Nederlands energiebedrijf. Energiedirect zegt groene stroom en gas te bieden zonder poespas voor een superscherpe prijs.

Energiedirect.nl opzeggen

Als je je energiecontract wilt opzeggen bij Energiedirect.nl kun je contact op nemen met de klantenservice door te bellen, te e-mailen, post op te sturen, social media te gebruiken of door te chatten via hun eigen app.

Energiedirect.nl klantenservice

  • Telefoon: 0900 – 3347328 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Postadres: Energiedirect, Postbus 757, 5201 AT Den Bosch
  • Social media: bij Facebook onder @energiedirect.nl en bij Twitter onder @energiedirect
  • Chatten: mogelijk via de app Regelneef (alleen beschikbaar voor klanten, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 19.30 en op zaterdag van 9.00 – 16.30).
  • Energiedirect.nl energiecontract opzeggen

EnergyZero

EnergyZero BV is opgericht als alternatief voor de traditionele energiebedrijven die hun geld verdienen met de verkoop van gas en elektriciteit. Ze verkopen hun energie zonder winstopslag en ze helpen hun klanten actief om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen.

EnergyZero opzeggen

De communicatie met de klantenservice van Energyzero vindt voornamelijk plaats via de EnergyZero app en de e-mail. Maar je kan ze ook bellen of ze post opsturen.

EnergyZero klantenservice

ENGIE

ENGIE een energiebedrijf die zich inzet voor duurzame verandering. ENGIE Nederland maakt een deel uit van de internationale ENGIE Groep met vestigingen in 70 landen. Ze leveren 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas.

ENGIE opzeggen

Als je je energiecontract bij ENGIE wilt opzeggen kan je contact opnemen met de klantenservice door te bellen, post te versturen, chatten via WhatsApp en Facebook of via de chatbox op de klantenservice pagina (verschijnt als je een vraag stelt in de zoekbalk en aangeeft dat je contact wilt).

ENGIE klantenservice

  • Telefoon: 088 444 66 22 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00)
  • E-mail: n.v.t.
  • Postadres: ENGIE, Grote Voort 291, 8041 BL Zwolle
  • Social media: Facebook onder @ENGIEenergieNL
  • WhatsApp: +31 23457896 (zelfde tijden bereikbaar als telefoon)
  • Chatten: via de klantenservice pagina  (zelfde tijden bereikbaar als telefoon)
  • ENGIE energiecontract opzeggen

Essent

Essent is marktleider in de Nederlandse Energiemarkt en staat voor duurzame en betaalbare energie. Zo helpen ze klanten om minder energie te verbruiken en helpen ze bij het proces om zelf kleinschalig energie op te wekken.

Essent opzeggen

Wil je jouw energiecontract bij Essent opzeggen? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice door te bellen, te e-mailen of post te versturen.

Essent klantenservice

FENOR

FENOR is in 2012 opgericht in Friesland en staat voor: altijd leveren, aantrekkelijke tarieven, openheid en eenvoud.

FENOR opzeggen

Je kunt de klantenservice van FENOR bereiken door te bellen, te e-mailen of door post op te sturen.

FENOR klantenservice

Greenchoice

Greenchoice levert volledig groene energie aan hun klanten en investeert in groenestroomprojecten. Het leveren van aardgas wordt door Greenchoice gecompenseerd door bossen te beschermen en bomen aan te planten.

Greenchoice opzeggen

Contact opnemen met Greenchoice kan via de telefoon,  over de e-mail, door middel van post of met WhatsApp.

Greenchoice klantenservice

  • Telefoon: 010 478 23 26 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:30 en op zaterdag van 08:30 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Postadres: Greenchoice, Rotterdam, Kruisplein 15, 3014 DB
  • WhatApp: +3110 478 23 26 (zelfde tijden beschikbaar als telefoon, soms buiten tijden ook antwoord)
  • Greenchoice energiecontract opzeggen

Huismerk Energie

Huismerk Energie wilt met hun Hollandse 100% groene stroom bijdragen aan een duurzaam Nederland. Ze wekken energie op door middel van de zon, wind, water en lokale biomassa. Let op! Huismerk Energie zal binnenkort samen gaan met Greenchoice.

Huismerk Energie opzeggen

De klantenservice van Huismerk Energie is te bereiken via de telefoon, e-mail, post en WhatsApp.

Huismerk Energie klantenservice

HVC Energie

HVC levert duurzame energie door warmte, elektriciteit en gas uit de zon, biomassa, gft en wind te halen. Daarnaast staan ze ook bekend om het inzamelen van afval en recycling.

HVC Energie opzeggen

De klantenservice van HVC Energie is bereikbaar via de telefoon, e-mail en doormiddel van post te versturen.

HVC Energie klantenservice

Innova Energie

Samen met hun klanten wilt Innova Energie werken aan een duurzame toekomst. Het bedrijf wilt voorzien in energieoplossingen die duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar zijn.

Innova Energie opzeggen

Wil je jouw energiecontract bij Innova Energie opzeggen? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice door te bellen, te e-mailen of post te versturen.

Innova Energie klantenservice

LEON Zeewolde

LEON Zeewolde is een lokaal initatief. Ze leveren lokaal opgewekte schone energie en ze stimuleren particulieren om zelf duurzame energie op te wekken en efficiënter om te gaan met het gebruik.

LEON Zeewolde opzeggen

Je kunt contact opnemen met de klantenservice van LEON Zeewolde door te bellen, te e-mailen of door post te versturen

LEON Zeewolde klantenservice

Oxxio

Superslim en supervoordelig is de merkbelofte van Oxxio. Hun energie is 100% groen, hun missie is dan ook duurzame energie voor iedereen.

Oxxio opzeggen

Omdat Oxxio zich vooral richt op een moderne doelgroep gaat hun klantenservice grotendeels online door middel van social media. Ook zijn ze bereikbaar via de telefoon, kun je post versturen en hebben ze een chatbox op de website.

Oxxio klantenservice

  • Telefoon: 088 – 89 55 999 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00)
  • E-mail: n.v.t.
  • Postadres: Oxxio Nederland bv, Postbus 100, 3000 AC Rotterdam
  • Social media: zowel bij Facebook als Twitter onder @oxxio
  • Chatten: te vinden via de onderstaande link (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:00)
  • Oxxio energiecontract opzeggen

Vattenfall

Vattenfall is een van de grootste stroomproducenten van Europa. Elke dag werken ze aan hun missie: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie.

Vattenfall opzeggen

Als je je energiecontract wilt opzeggen bij Vattenfall kun je contact op nemen met de klantenservice via de telefoon: door te bellen of te WhatsAppen en door post op te sturen.

Vattenfall klantenservice

  • Telefoon: 088 – 363 79 90 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 – 15:00)
  • E-mail: n.v.t.
  • Postadres: Vattenfall Klantenservice N.V. Postbus 40021, 6803 HA Arnhem
  • WhatsApp: +31 208920230 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 21:00)
  • Vattenfall energiecontract opzeggen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel