Energieleveranciers
14 min leestijd

Alle energieleveranciers in Nederland op een rij – Overzicht

In Nederland hebben we een groot aanbod aan energieleveranciers, om het overzicht te houden tussen al deze aanbieders heeft Roos alle energieleveranciers in 2021 voor je op een rijtje gezet.

Energieleveranciers zijn bedrijven waar je als consument of bedrijf een contract voor de levering van elektriciteit en of gas kan afsluiten. Aangezien er in Nederland veel verschillende energieleveranciers zijn is het soms lastig om de beste keuze voor jou te bepalen. Bij het zoeken naar een nieuwe energieleverancier is het belangrijk om de energieleveranciers en tarieven met elkaar te vergelijken. Hier kan je veel voordeel uit halen.

Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier kan je namelijk veel geld besparen. Je kunt profiteren van de speciale overstap aanbiedingen en welkomstkortingen waarmee energieleveranciers nieuwe klanten proberen binnen te halen.

Bij het vergelijken is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar jouw persoonlijke situatie en wensen. De keuze van een energieleverancier ligt volledig in jouw handen, in dit overzicht vind je een lijst van de meeste energieleveranciers waar je uit kan kiezen.

Anode Energie

Anode Energie is een 100% zelfstandige Nederlandse energieleverancier uit Barendrecht en levert elektriciteit en gas aan zowel de zakelijke als de particuliere markt. Klantvriendelijkheid en het verlenen van service staan bij Anode Energie centraal. Anode Energie vindt het namelijk belangrijk dat het inkopen en leveren van energie met aandacht dient te gebeuren.

Stroometiket Anode

Uit het stroometiket van Anode blijkt dat ze voornamelijk energie opwekken met behulp van de energiebronnen waterkracht (31%), kolen (25%) en aardgas (25%).

Schermafbeelding om

Anode Energie klantenservice

  • Telefoon: 0108 64 44 04 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://anode.nl/

Budget Energie

Budget Energie is een prijsvechter die 100% groene gas en stroom levert aan consumenten en zakelijke klanten. Dit doen zij door middel van windenergie, waterkracht en biomassa. Ze beloven energie te leveren tegen een lage prijs en zonder gedoe. Als je zelf energie opwekt is Budget energie een voordelige partij aangezien je onbeperkt je energie mag terug leveren. Daarnaast biedt Budget Energie ook telecomdiensten aan.

Stroometiket Budget Energie

Budget Energie wekt hun stroom op doormiddel van waterkracht (49%), biomassa (37%) en windenergie (14%).

Schermafbeelding om

Budget Energie klantenservice

  • Telefoon: 020 – 205 55 55 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 18:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Website: https://www.budgetthuis.nl/

Clean Energy

De missie van Clean Energy is om samen met hun klanten een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het klimaatprobleem. Ze leveren dan ook volledig groene energie en CO2 gecompenseerd gas. Clean Energy levert energie zowel aan particulieren als bedrijven.

Ze willen graag een bijdrage leveren aan het vergroenen en verduurzamen van onze leefomgeving, dit doen ze door te investeren in lokale duurzame projecten. Groene stroom is volgens hen niet bijzonder, maar vanzelfsprekend.

Stroometiket Clean Energy

Op het stroometiket is te zien dat Clean Energy 98,60% van hun stroom haalt uit windenergie en 1,40% uit Nederlandse zonne-energie. Daarnaast wordt het gas van Clean Energy CO2 gecompenseerd.

Schermafbeelding om

Clean Energy klantenservice

  • Telefoon: 085 – 0645990 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.cleanenergy.nl/

Coolblue energie

Sinds 2021 is elektronica webwinkel Coolblue begonnen met de verkoop en levering van energie. Hiervoor heeft Coolblue het energiebedrijf ServiceHouse gekocht. Dit bedrijf levert al sinds 2014 energie aan inmiddels tienduizenden klanten. Coolblue belooft je energie te leveren met een glimlach en je helpen om je energieverbruik te verminderen. De retailer weet dan ook als geen ander hoeveel energie deze apparaten verbruiken en hoe klanten energie kunnen besparen. Die kennis zet Coolblue in om nog meer klanten blij te maken.  

Stroometiket Coolblue

Aangezien Coolblue energie in 2021 is begonnen is het pas in 2022 mogelijk om het stroometiket in te zien. Coolblue geeft aan 100% echt groene stroom te leveren, opgewekt door zonnepanelen en windmolens in Nederland. Daarnaast leveren ze CO2 gecompenseerd gas.

Coolblue energie klantenservice

  • Telefoon: 088 – 888 04 03 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.coolblue.nl/energie

DELTA Energie

DELTA is een Zeeuwse energieleverancier die hun consumenten en zakelijke klanten voorzien van 100% groene stroom. Ze gebruiken de natuurelementen wind, water en zon in hun voordeel. Ook geloven ze in kleinschalige, lokale vormen van groene stroomproductie. Naast energie biedt DELTA ook internet, tv en bellen aan voor consumenten. Het moederbedrijf van DELTA is Vattenfall.

Stroometiket DELTA Energie

DELTA levert altijd 100% groene stroom, op het stroometiket is te zien dat de energiebronnen redelijk verschillen per product. Zo heb je met DELTA Puur Zeeuws Groen volledig groene stroom specifiek afkomstig uit Zeeland. Daarnaast bieden ze ook DELTA Groen Gas aan, dat is een mix van biogas en CO2-gecompenseerd gas.

Schermafbeelding om

DELTA Energie klantenservice

  • Telefoon: 0118 – 22 55 00 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.delta.nl/

DGB Energie

DGB Energie levert zelfstandig gas en elektriciteit. Ze staan bekend als een typisch Oer-Hollands bedrijf met de wortels in de agrarische sector. Ze kopen duurzame energie in bij de agrarische sector. Ze staan bekend om hun persoonlijke benadering en hoogwaardige klantenservice. Het bedrijf is in 2002 ontstaan vanuit een duidelijke behoefte vanuit de agrarische sector. Naast dat DGB Energie energie levert aan zakelijke klanten is het ook mogelijk om als consument aan te kloppen voor energie.

DGB Energie stroometiket

Op het stroometiket is te zien dat de grootste energiebronnen van DGB Energie water (47,93%) en wind (46,64%) zijn.

Schermafbeelding om

DGB Energie klantenservice

  • Telefoon: 088 018 04 00 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.dgbenergie.nl/

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Easy Energy

Easy Energy levert groene stroom en gas aan hun klanten. Ze bieden hun energie aan tegen de werkelijke handelsprijzen voor stroom en gas. Bij Easy Energy betaal je dus de inkoopprijs. Ze staan dan ook voor een eerlijke en transparante markt.

Het bedrijf maakt gebruik van flexibele energietarieven omdat de stroom- en gasprijzen per uur kunnen verschillen. EasyEnergy behoort tot hetzelfde moederbedrijf als EasyJet.

Easy Energy stroometiket

De stroom van Easy Energy is voor 100% afkomstig van windenergie.

Schermafbeelding om

Easy Energy klantenservice

  • Telefoon: 085 – 888 3658 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.easyenergy.com/

Endi energie

Endi Energie omschrijft zich als een jong en fris energiebedrijf met als doel een zo laag mogelijke energierekening voor iedereen. De naam Endi Energie staat voor Energie Dichtbij. Met deze boodschap wil het bedrijf benadrukken dat het kiest voor een persoonlijke service en blijvend scherpe tarieven voor energie. Zo beloven ze geen winst te maken op je stroomverbruik.

Endi energie stroometiket

Aangezien Endi Energie nog geen volledig jaar actief is als energieleverancier hebben ze nog geen stroometiket. Hun groene energie bestaat voor 100% uit groene stroom opgewekt uit een samenstelling van duurzame en hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind, waterkracht en biomassa. Het gas wordt gewonnen uit fossiele bronnen. Hun grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals gas, kolen en aardolie.

Endi energie klantenservice

  • Telefoon: 085 – 06 07 432 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30, zaterdag van 10:00 – 16:00 en zondag van 12:00 tot 16:00).
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.endienergie.nl/

Eneco

Eneco is een van de grootste investeerders in duurzame energie. Met hun missie ”Duurzame energie van iedereen” laat Eneco hun klanten slimmer en duurzamer om gaan met energie. Ze willen in Noordwest-Europa de meest toekomstgerichte energiedienstverlener zijn. Het bedrijf is 100% Nederlands maar is ook actief in andere landen in Europa.

Eneco stroometiket

Het stroometiket van Eneco laat zien dat je 100% groene stroom ontvangt opgewekt door wind, zon, waterkracht en biomassa. Naast normaal gas beiden ze ook CO2 gecompenseerd gas aan.

Schermafbeelding om

Eneco klantenservice

  • Telefoon: 088 – 895 5955 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Website: https://www.eneco.nl/

Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is een Nederlands energiebedrijf en een dochteronderneming van Essent. Energiedirect zegt groene stroom en gas te bieden zonder poespas voor een superscherpe prijs. Ze kunnen lage tarieven aanbieden doordat ze voornamelijk online functioneren. Door met hun klanten te luisteren en te samenwerken kunnen zij naar eigen zeggen optimale dienstverlening geven.

Energiedirect.nl stroometiket

Op de volgende afbeelding is het stroometiket van energiedirect.nl te zien.

Schermafbeelding om

Energiedirect.nl klantenservice

  • Telefoon: 0900 – 3347328 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Website: https://www.energiedirect.nl/

EnergyZero

EnergyZero BV is opgericht als alternatief voor de traditionele energiebedrijven die hun geld verdienen met de verkoop van gas en elektriciteit. Ze verkopen hun energie zonder winstopslag en ze helpen hun klanten actief om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen.

Stroometiket EnergyZero

EnergyZero haalt hun energie uit onuitputbare bronnen, daarnaast compenseren ze de CO₂-uitstoot van hun gas door deel te nemen aan nuttige compensatieprojecten.

Schermafbeelding om

EnergyZero klantenservice

  • Telefoon: 085 808 5144 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Website: https://www.energyzero.nl/energiecontract/welkom

ENGIE

ENGIE een energiebedrijf die zich inzet voor duurzame verandering. ENGIE Nederland maakt een deel uit van de internationale ENGIE Groep met vestigingen in 70 landen. Bij ENGIE kan je zelf kiezen waar je stroom vandaan komt. Met de opgewekte energie uit zon, wind, water en biomassa voorzien zij 30 miljoen huishoudens met een gemiddeld verbruik een jaar lang van stroom.

ENGIE stroometiket

ENGIE levert 100% groene stroom vanuit Nederland en Europa en CO2-gecompenseerd gas.

Schermafbeelding om

ENGIE klantenservice

  • Telefoon: 088 – 444 66 22 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00)
  • E-mail: n.v.t.
  • Website: https://www.engie.nl/

Essent

Essent is marktleider in de Nederlandse Energiemarkt en staat voor duurzame en betaalbare energie. Zo helpen ze klanten om minder energie te verbruiken en helpen ze bij het proces om zelf kleinschalig energie op te wekken. Ze hebben de ambitie om het best presterende energiebedrijf te worden

Stroometiket Essent

Essent maakt bij de opwekking van energie voornamelijk gebruik van biomassa en windmolens, op het stroometiket zijn hun verschillende producten te zien. Bij het leveren van gas is het mogelijk om de CO2-uitstoot te compenseren.

Schermafbeelding om

Essent klantenservice

  • Telefoon: 0800 – 3773680 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 – 18:00 en op zaterdag van 9:00 – 13:00)
  • E-mail: contactformulier
  • Website: essent.nl

FENOR

FENOR is in 2012 opgericht in Friesland en staat voor: altijd leveren, aantrekkelijke tarieven, openheid en eenvoud. Ze richten zich op de plaatselijke markt en zijn maatschappelijk betrokken bij sport en cultuur in de Friese omgeving. Ze vinden het belangrijk om betrokken te zijn en dicht bij hun klanten te staan. Daarnaast dragen ze bij aan de vergroening van energie en leveren ze duurzame energie.

FENOR stroometiket

Het stroometiket van FENOR laat zien met welke energiebronnen hun energie per product is opgewekt. Bij gas heb je de keuze tussen Standaard Groen en Maximaal Groen. Bij Maximaal Groen wordt er CO2-compensatie toegepast.

Schermafbeelding om

FENOR klantenservice

  • Telefoon: 085 – 77 33 120 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://fenor.nl/

Greenchoice

Greenchoice levert volledig groene energie en gas aan hun klanten en investeert in groenestroomprojecten. Hun doel is om Nederland samen groener maken. Naast het voorzien van 100% groene stroom, stimuleren ze ook iedereen om energie te besparen en bieden hulp bij het zelf opwekken ervan. Ook streven ze naar een goede, eerlijke service waarbij de klant centraal staat.

Greenchoice stroometiket

Op het stroometiket van Greenchoice is te zien waar jouw energie vandaan komt. Het leveren van aardgas wordt door Greenchoice gecompenseerd door bossen te beschermen en bomen aan te planten.

Schermafbeelding om Schermafbeelding om Schermafbeelding om

Greenchoice klantenservice

  • Telefoon: 010 – 478 23 26 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:30 en op zaterdag van 08:30 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: greenchoice.nl

Huismerk Energie

Huismerk Energie wil met hun Hollandse 100% groene stroom bijdragen aan een duurzaam Nederland. Ze wekken energie op door middel van de zon, wind, water en lokale biomassa. Ze omschrijven zichzelf als zelfverzekerd, ambitieus, sympathiek, transparant en eerlijk. Let op, Huismerk Energie zal binnenkort samengaan met Greenchoice.

Huismerk Energie stroometiket

N.v.t. (Huismerk Energie zal samengaan met Greenchoice)

Huismerk Energie klantenservice

  • Telefoon: 088 1051122 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://huismerkenergie.nl/

HVC Energie (kringloop)

HVC levert duurzame energie door warmte, elektriciteit en gas uit de zon, biomassa, gft en wind te halen. Daarnaast staan ze ook bekend om het inzamelen van afval en recycling. De kernwaarden duurzaam, publiek en daadkracht staan bij hun centraal Ze zetten zich al jaren in om jouw buurt schoner en groener te maken en leveren energie voor een eerlijke en lage prijs.

Stroometiket HVC Energie

HVC heeft twee afvalenergiecentrales. Door het restafval te verbranden wekken ze elektriciteit op, daarnaast wekken ze groene stroom op via windmolens en zonnepanelen.

Schermafbeelding om

HVC Energie klantenservice

  • Telefoon: 0800 – 0700 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.hvcgroep.nl/

Innova Energie

Samen met hun klanten wil Innova Energie werken aan een duurzame toekomst. Het bedrijf wil voorzien in energieoplossingen die duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar zijn. Ook steunen ze regelmatig verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen en werken ze soms met hen samen.

Innova Energie stroometiket

Op het stroometiket is te zien uit welke bronnen Innova Energie energie haalt.

Schermafbeelding om

Innova Energie klantenservice

  • Telefoon: 070 – 3016610 (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: innovaenergie.nl

LEON Zeewolde

LEON Zeewolde is een lokaal initiatief dat is ontstaan in Zeewolde. Ze leveren lokaal opgewekte schone energie en ze stimuleren particulieren om zelf duurzame energie op te wekken en efficiënter om te gaan met het gebruik. Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan bij hun voorop. Hun naam staat voor Lokaal Energie OpwekkingsNetwerk en drukt uit hoe ze samen met hun klanten aan vergroening van de energievoorziening willen werken.

Stroometiket LEON Zeewolde

Op het stroometiket is te zien dat de energie van LEON Zeewolde wordt opgewekt doormiddel van windenergie en zonne-energie. Ze staan ervoor om duurzaam opgewekte energie te leveren.

Schermafbeelding om

LEON Zeewolde klantenservice

  • Telefoon: 085 401 19 12 beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.leonzeewolde.nl/

Oxxio

Superslim en supervoordelig is de merkbelofte van Oxxio. Hun energie is 100% groen, de missie van Oxxio is dan ook duurzame energie voor iedereen. Naast energie bieden ze ook een Internet, TV & Bellen pakket aan. Ze omschrijven zichzelf als een kleine onderneming met een klein en gedreven team die persoonlijk en efficiënt hun klanten te hulp staan.

Stroometiket Oxxio

Bij Oxxio ontvang je altijd 100% groene stroom opgewekt door windmolens in Europa. Daarnaast kan je ook kiezen voor groene stroom die is opgewekt door Nederlandse windmolens. Daarnaast levert Oxxio CO2 gecompenseerd gas.

Schermafbeelding om

Oxxio klantenservice

  • Telefoon: 088 – 89 55 999 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00)
  • E-mail: n.v.t.
  • Website: https://www.oxxio.nl/

Vattenfall

Vattenfall is een van de grootste stroomproducenten van Europa. Elke dag werken ze aan hun missie: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Vattenfall levert energie aan zowel consumenten als zakelijke klanten. Vattenfall (eerder bekend als Nuon) levert al meer dan 100 jaar elektriciteit en warmte aan bedrijven en huishoudens. Ze zetten zich in voor 100% fossielvrije energie voor alle aspecten van het leven.

Stroometiket Vattenfall

Op het stroometiket van Vattenfall is te zien welke energiebronnen bij wel product behoren. Verder bieden ze ‘gewoon’ gas aan, MixGroen gas en PuurGroen Gas.

Schermafbeelding om

Vattenfall klantenservice

  • Telefoon: 088 – 363 79 90 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 – 15:00)
  • E-mail: n.v.t.
  • Website: https://www.vattenfall.nl/

Welkom Energie

Welkom Energie voorzien hun klanten (zowel particulier als zakelijk) van 100% van groene stroom en groen gas. Milieu en maatschappelijke betrokkenheid speelt een grote rol bij deze energieleverancier. Ze sponsoren activiteiten en projecten die de sociale verbinding in de maatschappij bevorderen. Zo besteed Welkom Energie elke maand 10 eurocent per klant aan goede doelen. Hun visie is dat iedereen welkom is, vandaar hun naam Welkom Energie.

Stroometiket Welkom Energie

Welkom Energie levert alleen 100% groene stroom. De groene stroom van Welkom Energie is opgewekt uit windenergie. Daarnaast is het gas CO2 gecompenseerd.

Schermafbeelding om

Klantenservice Welkom Energie

  • Telefoon: 088 – 888 0400 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:30)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://welkom-energie.nl/

Vrijopnaam

Vrijopnaam wil iedereen de mogelijkheid bieden om zelf zonne-energie op te kunnen wekken. Zo kan je als consument een zonnepaneel in een zonnepark van Vrijopnaam kopen. De stroom die door dit paneel wordt opgewekt, wordt in mindering gebracht op je energierekening. Daarmee steek je de winstmarge van de energieproducent in je eigen zak en je draagt ook bij aan het verduurzamen van Nederland.

Stroometiket Vrijopnaam

Vrijopnaam levert 100% Nederlandse groene zonnestroom, daarnaast leveren ze CO2 gecompenseerd gas doormiddel van Gold Standard Projecten. Dit is de hoogste graad in CO2-compensatie. Ook is Vrijopnaam in 2020 benoemd tot de duurzaamste energieleverancier door de Consumentenbond met een 10 als rapportcijfer.

Schermafbeelding om 

Klantenservice Vrijopnaam

  • Telefoonnummer: 085 – 30 32 652 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00)
  • E-mail: [email protected]
  • Website: https://www.vrijopnaam.nl/

Hoe groen is jouw energieleverancier?

Ben jij benieuwd naar hoe groen jouw energieleverancier nou echt is? Uit de jaarlijkse Stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en milieuorganisatie WISE is namelijk gebleken dat twee op de drie stroomleveranciers niet zo duurzaam zijn als ze aangeven. Roos heeft een artikel geschreven over het zogenoemde begrip greenwashing en vertelt je hoe groen de verschillende energieleveranciers zijn.

Hulp met het kiezen van de juiste energieleverancier?

Laat Roos je helpen! Roos is jouw slimme financiële assistent en helpt je met het maken van de juiste keuzes om zo te besparen. Roos optimaliseert je maandelijkse terugkerende uitgaven waardoor jij meer financiële ademruimte creëert. Zo hou je geld over voor de echt leuke dingen in het leven. Zo helpen wij jou met het kiezen van de juiste energieleverancier (en de beste deal) voor jouw situatie en voorkeuren. Dat bespaart jou geld en tijd.

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel