Opzeggen
2 min leestijd

Wat moet er in een standaard opzegbrief staan?

Wil jij opzeggen via een standaard opzegbrief maar geen idee hoe je die moet schrijven? Download hier een gratis standaard opzegbrief

Ben jij van plan om een abonnement of automatische incasso op te zeggen? Roos helpt jou hier graag mee verder. Wij bieden jou een standaard opzegbrief aan waardoor jij makkelijk de opzegging kunt regelen. Wil jij weten wat een opzegbrief is en waar je deze kunt downloaden? Lees het artikel dan verder en download onze standaard opzegbrief.

Wat is een standaard opzegbrief?

Op het moment dat je een abonnement afsluit, zit je vaak vast aan een termijn en een automatische incasso. Na dit termijn mag jij als consument opzeggen en het contract beëindigen. Vaak kan dit via de manier waar je deze hebt afgesloten. Dit kan online zijn of telefonische. Om zeker te zijn dat de opzegging goed verwerkt wordt, kan je een opzegbrief opsturen. De opzegbrief zorgt er uiteindelijk voor dat het afgesloten abonnement en de automatische incasso wordt beëindigd. Via de opzegbrief weet je altijd zeker dat de afronding netjes wordt verwerkt en er maandelijks geen geld meer wordt afgeschreven van jouw rekening.

Wat staat er in een opzegbrief?

De opzegbrief wordt altijd opgestuurd naar de organisatie waar je het abonnement hebt lopen. In de brief geef jij aan om zo snel mogelijk de automatische incasso stop te zetten. In de brief zet jij de gegevens van de organisatie en per wanneer jij wilt dat het abonnement wordt stop gezet. Ook komen jouw gegevens in de brief te staan. De organisatie heeft van jou nodig: naam, adres, postcode, plaats, e-mail, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer als deze ooit hebt ontvangen van de organisatie. Ook komt in de brief te staan dat jij graag een bevestiging ontvangt en het allerbelangrijkste is de handtekening die jij onderaan de brief zet. Zonder deze handtekening wordt de opzegging helaas niet verwerkt.

Download onze standaard opzegbrief

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de opzegbrief zelf te schrijven. Het kost niet veel tijd, maar het is natuurlijk veel makkelijker als je een voorbeeldbrief al kunt downloaden en deze makkelijk kunt invullen. Roos wilt dit zo makkelijk mogelijk voor je maken en wij hebben alvast deze brief voor jou opgesteld. Zo hoef je deze slechts enkel te downloaden en in te vullen. Dit scheelt enorm veel tijd en je kan erg makkelijk en snel de brief versturen naar de organisatie waar je wilt opzeggen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder om deze opzegbrief op te stellen.

Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox.


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Roos helpt jou met het opzeggen van abonnementen

  Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
  Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

   

  In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

  Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

  Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

  Mail mij iedere dag een bespaartip!


   Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

   Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel