Energie
2 min leestijd

‘Blijven Loont’-campagne Nuon

Nuon blijkt vaste klanten voor hun loyaliteit te belonen met de ‘Blijven Loont’-campagne. “Samen blijven, dat levert uiteindelijk het meeste op”, klinkt het in hun tv-reclame. Het oudere koppel in beeld moet ons daarvan overtuigen. Maar klopt dat wel? Loont blijven?

De ‘Blijven Loont’-campagne van Nuon

De ‘Blijven Loont’-campagne is geen kortingsactie voor alle vaste Nuon-klanten. Nee, het is een nieuwe contractvorm met veel voorwaarden. Als bestaande klanten overstappen naar dat contract, krijgen ze direct 10% korting op stroom. Die korting blijft elk jaar met 5% stijgen, tot 25%. Nieuwe klanten krijgen 5% korting.

Contract met strenge voorwaarden

Uitsluiting is het eerste probleem van dit contract. Veel hondstrouwe klanten, zoals Henk (42 jaar bij Nuon) in dit filmpje, komen niet in aanmerking. Vaste klanten kunnen de korting niet krijgen als ze:

  • voor een vaste stroomprijs kozen
  • geen gas afnemen
  • betalen per accentgiro
  • etc.

Loont blijven?

Voor een heleboel vaste Nuon-klanten loont blijven dus niet. Maar nu is de vraag Nuon wel gelijk heeft: is het ‘Blijven Loont’-contract echt voordelig?

1. Alleen korting op stroom

Met dit contract krijg je alleen korting op stroom. Dat is gek, want gasverbruik en gasrecht zijn de grootste kosten. Daar betaal je wel nog de volle prijs voor.

2. Variabele tarieven

Het ‘Blijven Loont’-contract heeft variabele tarieven. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Tarieven die dalen zijn altijd goed. Maar stijgende tarieven kunnen het voordeel van de korting ongedaan maken.

3. Alleen grijze stroom

Met het ‘Blijven Loont’-contract kun je alleen grijze stroom afnemen. Dat vindt Roos wel jammer.

4. Niet echt goedkoop…

Je leest het goed: het ‘Blijven Loont’-contract is ondanks de korting op stroom niet goedkoop. Na 3 jaar is het maximale kortingspercentage van 25% al bereikt. En zelfs met die hoogste korting zijn de jaarkosten meer dan 200 euro hoger dan bij het goedkoopste energiecontract (van Budget Energie, 1 jaar vast). Die kosten zijn gebaseerd op het gemiddelde energieverbruik in gasregio 4.

Overstappen loont!

De conclusie kun je vast al raden: niet blijven, maar overstappen loont! Nuons claim dat klant blijven met Blijven Loont aantrekkelijker is dan regelmatig switchen, klopt niet.

Het beste kun je elk jaar kijken welke energie-aanbieding voor jou de voordeligste is. Zet dus gauw een contractwekker, want Roos helpt je daar graag bij.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel