Gesprekjes
2 min leestijd

“Ik heb geen agenda. Orde in mijn leven, dat is een droom”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Annebel (39) uit Nederhorst Den Berg over overstappen.

Ik ben in heel mijn leven maar één keer van zorgverzekering overgestapt. Dat was zo’n twee jaar geleden.  Daarvoor zat ik al heel lang bij dezelfde zorgverzekeraar, al sinds mijn 18e verjaardag. Dat is dus bijna twintig jaar, jeetje. Die premie bleef maar stijgen; het werd wel erg duur. Toen ik nog geen gezin had, hechtte ik daar minder belang aan. Nu ik een zoontje heb en dus veel meer kosten heb, probeer ik meer te besparen. Nu heb ik sinds twee jaar een lagere zorgpremie.

Die zal in 2015 vast ook stijgen: sinds Prinsjesdag weten we dat we volgend jaar ongeveer 10 euro per maand meer aan zorgpremie zullen betalen, en ook het eigen risico zal 15 euro per maand stijgen. Ga je voor 2015 weer op zoek naar een andere verzekeraar?

Ai, daar was ik niet van op de hoogte. Ik ben nu nog niet aan het vergelijken, maar dat zoek ik misschien dan wel uit. Ik ben niet echt gehecht aan mijn zorgverzekeraar. Je wordt helemaal niet beloond als je blijft, het is dus gemakkelijk om over te stappen.

Zeker met Roos! Zij houdt voor jou de einddata van al je contracten in de gaten, en mailt je interessante deals.

Dat klinkt goed! Zo’n contractwekker lijkt me wel wat, want ik heb zelfs geen agenda. Alles zit in mijn hoofd. Nou ja, ‘alles’. Ik onthoud eigenlijk alleen de einddatum van het abonnement met mijn mobiele provider. Die factuur loopt snel op, en ik ben best wel hebberig. Als mijn contract afloopt, wil ik het liefst een nieuwe telefoon. Andere contracten, zoals mijn autoverzekering, vergeet ik vaak. Eigenlijk ook handig om al je lopende contracten in een overzicht te hebben. Als er iets met je gebeurt, is het voor nabestaanden veel gemakkelijker om al die contracten stop te zetten.

 

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel