Gesprekjes
2 min leestijd

“Het termijnbedrag was € 121, ik zei tegen Nuon: doe maar € 130!”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Gerda (78) uit Amsterdam over overstappen.

Over overstappen heb ik tot nu toe geen goede verhalen gehoord. Mijn vriendin en mijn buurvrouw hebben onlangs een alles-in-een-pakket genomen. Maar door die overstap hebben ze beiden problemen ondervonden. De één had 14 dagen geen telefoon en de ander zat zonder televisie. Als je ouder wordt en alleen bent, dan worden die dingen moeilijker. Begrijp je? Tegenwoordig krijg je ook niemand van de klantenservice aan de lijn, je praat tegen een bandje!
Vaak zijn die actietarieven bovendien maar voor een jaar, daarna stijgen ze en moet je wéér overstappen.

Heeft u een andere tactiek?

Wat ik juist altijd doe, is het maandbedrag van mijn energierekening ophogen. Iedereen zegt: ‘Dat is wel je eigen geld!’ Maar ik sta tenminste niet voor een verrassing aan het einde van het jaar. Vorig jaar kreeg ik € 600 terug!

Dat is een leuk bedrag! Maar kwam dat niet door de zachte winter?

Klopt, maar anderen moesten toch bijbetalen. Mijn hulp bijvoorbeeld. Haar raadde ik dus aan haar maandbedrag op te hogen. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld een termijnbedrag van € 121 voorgesteld gekregen. Ik zei juist tegen Nuon: doe maar € 130. Dan heb ik tenminste wat speling. Dat is mijn tip!
Hopelijk hebben we geen strenge winter. Gelukkig ben ik in de koudste maanden vaak niet thuis, dan ben ik bij mijn dochter in New York.

Wauw, dat is leuk! Hoe vindt u het daar?

Fantastisch! Alle buurten zijn zo leuk. Je kunt er heerlijk koffie drinken en de parken en musea zijn geweldig. Ze woont in Brooklyn, in een typisch huis met zo’n stenen oploop voor de deur. Ik kan het iedereen aanraden!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel